Αποτέλεσμα εικόνας για Θεία Κοινωνία

Του Γιώργου Θεοχάρη

Αν μη τι άλλο, είναι άκρως προκλητικό να λέγεται -ακόμα και από πρόσωπα της Εκκλησίας– να μην κοινωνούμε λόγω κορονοϊού . Αυτό μας είπαν  εμμέσως ή και ευθέως ορισμένοι Ιεράρχες.

Όσοι πιστεύουν ότι η Θεία Κοινωνία δεν είναι Σώμα και Αίμα του Θεανθρώπου Χριστού, είναι εντελώς ανώφελο να πηγαίνουν στην Εκκλησία.

Οι επιστήμονες κάνουν την δουλειά τους και ορθώς την κάνουν . Είναι αδύναμοι όμως να εξηγήσουν τον Θεό. Το υπερφυσικό δεν εξηγείται .

Εκεί που σταματάει η επιστήμη, ξεκινάει ο Θεός! Ο κορονοϊός απειλεί και την Εκκλησία ως πνευματικό καταφύγιο των πιστών . 

Όταν βγαίνουν μητροπολίτες και προαναγγέλλουν λουκέτο στους Ναούς αυτό  ουσιαστικά σημαίνει έμπρακτη αμφισβήτηση και απαξίωση της θεικής ύπαρξης . Το ΣΧΗΜΑ δεν σε κάνει Αγιο. Οι Πράξεις μόνο κρίνουν το πνευματικό ποιόν μας.

Ας θυμηθούμε παλιότερες εποχές με πιο επικίνδυνες και μεταδοτικές επιδημίες   όπως  ο τύφος , πανούκλα, Γρίπη H3N2, παγκόσμια εξάπλωση 1968 με 1.000.000 νεκρούς . Έκλεισαν οι Εκκλησίες τότε;

Φέρνω στην μνήμη μου κάτι που μου διηγήθηκε ο παππούς μου. Σε χωριό της Λάρισας, περί το 1950 είχε χτυπήσει το χωριό Χάλκη μία επιδημία που είχε εξοντώσει το 1/3 του πληθυσμού των κατοίκων . Τότε οι πιστοί του χωριού μετέφεραν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής από το Κριτσιλάρ και ως εκ του θαύματος σταμάτησε η επιδημία. Οι άνθρωποι όμως εκκλησιάζονταν κανονικά και έτρεχαν περισσότερο στις Εκκλησίες.

Στην Ελλάδα του 2020 απαξιώνουμε πλήρως τον Θεό όταν λέμε ΄΄ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΄΄

Δοκιμάζεται και η πίστη μας, μαζί με την υγεία ….

Να μην προκαλούμε άλλο τον Θεό!, μου είπε χτες ένας Αγιορείτης γέροντας , ίσως και ο πιο λόγιος και χαρισματούχος του Αγίου Ορους.

Επίσης, ορισμένοι Ιεράρχες βγαίνουν και δεν ξέρουν τι λένε ….! Εκθέτουν την Εκκλησία με τα συνεχόμενα αυτογκόλ.

Εν κατακλείδι, η Θεία Λειτουργία και οι Θεία Κοινωνία δεν αντικαθίσταται με καμία προσευχή στο σπίτι, μου μετέφερε ο Αγιορείτης γέροντας.

Η Θεία Κοινωνία θεραπεύει καθαρίζει, αναζωογονεί, ανασταίνει πνευματικά τον άνθρωπο. Μόνο καλό μεταδίδει. Ο Χριστός ποτέ δεν υπήρξε ΦΟΝΙΑΣ! 

ΥΣΤ. Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ χαιρετίζει τις αποφάσεις  του  Οικουμενικό Πατριαρχείο και της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Ορους για την ξεκάθαρη θέση τους περί της Θείας Κοινωνίας και του Εκκλησιασμού με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού.

πηγή: vimaorthodoxias