Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΑ Η ΑΙΓΥΠΤΙΑ - Ierousalim Travel - ιερουσαλημ τραβελ ...

Xρόνια μετανοίας και όχι ανησυχίας

Η Ζωή της Αγίας Μαρίας της Αιγυπτίας σε 8 βήματα.

1.Γεννήθηκε στην Αίγυπτο τον 5ο αιώνα. Ζούσε,κατά την δική της ομολογία, ζωή άσωτη και διέφθειρε πολλές ψυχές.

2.Κάποια στιγμή σκέφθηκε να επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα, όχι για να προσκυνήσει, αλλά για να βρει ανθρώπους να αμαρτήσει . Τα βήματα της έφθασαν έξω από το Ναό της Αναστάσεως, όπου κατά «ανεξήγητο» για εκείνη λόγο, δε μπορούσε να εισέλθει.

3.Όταν κατάλαβε τον λόγο του εμποδίου ζήτησε από την Παναγία να της αποκαλύψει τον τρόπο που θα σβήσει την αμαρτωλή ζωή της. Στη συνέχεια για 47 χρόνια έζησε στην περιοχή της ερήμουτου Ιορδάνου ποταμού, ζώντας τη δική της «καραντίνα» μη βλέποντας άνθρωπο.

4.Τα πρώτα 17 χρόνια έζησε δύσκολα,διότι ο πειρασμός ήταν έντονος, θυμίζοντας της, την πρότερη αμαρτωλή ζωή της. Εκείνη μόνο προσεύχονταν και δεν σηκωνόταν από το έδαφος έως ότου την σκεπάσει «το φώς εκείνο το γλυκύ».

5.Στην περιοχή της ερήμου υπήρχε ανδρικό μοναστήρι στο οποίο οι μοναχοί συνήθιζαν την Μ.Σαρακοστή να ασκητεύουν στα βάθη της ερήμου. Ένας από τους μοναχούς, όνομα Ζωσιμάς, καθώς έψαχνε το ασκητήριο του,τη συνάντησε. Εκεί κάνει η Οσία Μαρία την εξαγόρευση της ζωής της, λέγοντας τα πάντα των αμαρτιών της.
Ζητά από τον Ζωσιμά μια χάρη… Την επόμενη Μ.Πέμπτη στο ίδιο σημείο να έρθει να την κοινωνήσει, γιατί είχε «ακατάσχετο έρωτα», να μεταλάβει Σώμα και Αίμα Κυρίου.

6.Ο Ζωσιμάς υπακούει. Την επόμενη χρονιά συναντιούνται. Κοινωνεί των Αχράντων Μυστηρίων. Φεύγει ο Ζωσιμάς με την παράκληση της Οσίας, να ξαναπάει την επόμενη Μ.Πέμπτη.

7.Εκείνος υπακούει. Με μεγάλη αγωνία περιμένει να περάσει το έτος. Όταν φθάνει εκείνη η ημέρα, αναζητά την ασκήτρια. Την βρίσκει..Το σώμα νεκρό… Δίπλα με τρόπο ανερμήνευτο γραμμένη η ημερομηνία της κοίμησής της. Ήταν η ημέρα που είχε κοινωνήσει.

8.Το σώμα της με τις κατάλληλες ευχές το έθαψε στο σημείο που το βρήκε.

Να ευχηθούμε, η Αγία να μας χαρίσει, χρόνια μετανοίας και όχι ανησυχίας.

πηγή: inagiastriadosvagion