Ιερέας Ιωάννης Καλαΐδης - απόσπασμα 1ο - YouTube

Αγαπητοί φίλοι τις ημέρες αυτές που βιώνουμε όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, κυρίως εξαιτίας του Κορονοϊού, ήρθαν στη μνήμη μου τα λόγια που μας είχε πει ο μακαριστός άγιος πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης, πριν από αρκετά χρόνια.

Τον είχαμε επισκεφθεί στην οικία του, στο Νεοχώρι Σιντικής και βλέπαμε στην τηλεόραση τις κατολισθήσεις που γίνονταν σε κάποια περιοχή και τις καταστροφές που προκαλούσαν. Τότε σηκώθηκε όρθιος και κουνώντας το χέρι του φώναξε :

«Αμαρτίες είναι αυτά. Εξαιτίας των αμαρτιών γίνονται».

Ύστερα μας είπε:

«Η Παναγία προστατεύει τον νομό Σερρών από μεγάλες δοκιμασίες και καταστροφές γιατί στις Σέρρες υπάρχουν πολλοί ευσεβείς Χριστιανοί!

Σήμερα που περνούμε αυτή την μεγάλη δοκιμασία, ενθυμούμενοι τους λόγους του, ελπίζουμε ότι η Υπεραγία Θεοτόκος θα σκεπάσει με την Τιμία Εσθήτα της, την ιδιαίτερη πατρίδα μας, όλη την Ελλάδα, καθώς και τους απανταχού της Γης αδερφούς μας, που επιζητούν το έλεος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Μιλτιάδης Τσεσμετζής

ΠΗΓΗ

*****

Επίσης ο π. Ιωάννης Καλλαΐδης είχε μιλήσει προφητικά για τις ταυτότητες και για την Τουρκία πριν κοιμηθεί προσθέτοντας και νέα στοιχεία στα λόγια των άλλων αγίων και γερόντων:

Ο πατήρ Ιωάννης μάς έλεγε πως σύντομα θα επικρατήσει μεγάλη πείνα στην Ελλάδα. Όμως, ο κόσμος θα την αντέξει και δεν θα εξαντληθεί με τη βοήθεια του Θεού.

Τα Χριστούγεννα του 2006, τρία χρόνια πριν φύγει από τη ζωή ο πατέρας (π. Ιωάννης Καλλαΐδης), ήμασταν όλοι μαζεμένοι στο σπίτι του αδελφού μου του Χρήστου για τη γιορτή του. Δακρυσμένος ο πατέρας είπε: «Ποιος θα έχει ανδρείο φρόνημα και δεν θα υποκύψει να πάρει την καινούργια ταυτότητα, αν δει τα παιδιά του να πεινάνε; Κλάψτε στον καλό Θεό να μας λυπηθεί, γιατί θα χαθούν ψυχούλες». Λίγους μήνες μετά αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα λέγοντας: «Δοξασμένο να είναι το όνομα του Κυρίου, που άκουσε τις προσευχές μας κι έδωσε έλεος. Έτσι θα προηγηθούν τα γεγονότα που θα γίνουν με την Πόλη και θα σταματήσει αυτό το κακό με τις ταυτότητες. Και μάλιστα μαζί με την Ελλάδα θα σωθούν κι άλλα κράτη, που είναι έτοιμα να πάρουν αυτήν την ταυτότητα».

Λίγους μήνες πριν κοιμηθεί ο παπά-Γιάννης υπήρχε πληροφορία για πιθανό θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους. Όταν του το αναφέραμε, μας είπε: «Τους Τούρκους να μην τους φοβάστε. Θα πάθουν μεγάλη ζημιά. Να το θυμάστε καλά. Τους Τούρκους μην τους φοβάστε»! 

ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΑΪΔΗΣ 1925-2009, τόμ. Β, σελ. 159

imdleo.gr