ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΠΟ ΜΟΡΦΟΥ: ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ! Όλος ο κατάλογος  επιβίωσης - NOIAZOMAI - 18 χρόνια προσφοράς στον Ελληνισμό

Αγαπητοί μου αδελφοί, εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού, οι κυβερνήσεις όλων των χωρών εξήγγειλαν αναπόφευκτα ποικίλα μέτρα για περιορισμό της διασποράς της λοιμικής αυτής ασθένειας.

Συμμετέχοντας κι εμείς στὴν ευρύτερη ανησυχία που επικρατεί στις μέρες μας ένεκα όλων των σχετικών συνεπειών σε παγκόσμια κλίμακα (περιορισμός διακίνησης ανθρώπων, ελάττωση παραγωγής και διακίνησης διατροφικών αγαθών κ.λπ.), ως Ιερά Μητρόπολις Μόρφου, προτείνουμε την αποθήκευση βασικών ειδών διατροφής για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα, τόσο για την οικογένειά μας, όσο και για να έχουμε τη δυνατότητα να τα μοιραστούμε με αυτούς που δεν θα έχουν, αν χρειαστεί. Και το προτείνουμε, γιατί καλός διοικητής είναι αυτός που προνοεί, προβλέπει και προλαμβάνει τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων.

Τελειώνοντας τη μικρή μας αυτή εισαγωγή στο κείμενο που ακολουθεί, λέμε, μακάρι να μην χρειαστεί! Επειδή όμως παρατηρήθηκε ανησυχία σε μερικούς συνανθρώπους μας που παρακολουθούν την ιστοσελίδα μας, διευκρινίζουμε ότι, ως προς την πρόνοια αποθήκευσης τροφίμων ο καθένας να φροντίσει αυτό που μπορεί και χρονικά και οικονομικά. Εμείς κάνουμε, κατά την παλαιά ρήση, ως εκεί που φθάνει το χέρι μας, αυτό που μπορούμε, και τα υπόλοιπα θα τα προσθέσει ο Χριστός και η Παναγία μας. Εξάλλου, μήπως και ο μεγάλος σύγχρονος όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης δεν συμβούλευε τους πιστούς, γραπτά και προφορικά, να φροντίσουν να έχει το κάθε σπίτι μιά κάποια αυτοτέλεια στη διατροφή, φυτεύοντας κάποια είδη λαχανικών κ.λπ. και έχοντας και κανένα κατσίκι/πρόβατο για τις δύσκολες μέρες που θα έρχονταν;

Και τονίζουμε πως εμείς δεν προφητεύουμε εξ ιδίων μας οτιδήποτε και για οποιοδήποτε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Κι ακόμη, να μην ξεχνούμε πως η μετάνοια και η προσευχή μας μπορεί και να αλλάξει ακόμη και τα γεγονότα που προφητεύθηκαν.

Ευχόμαστε ταπεινά σε όλους καλό και ευλογημένο το στάδιο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και Καλή Ανάσταση!

+ Ο Μόρφου Νεόφυτος

πηγή: immorfou

ixthis3

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΙΤΕ: ⇒     ΕΔΩ