Την ώρα που θα έπρεπε οι Ιερείς να ψάλουν το Νυμφίο ο Χαρδαλιάς ζητά παρέμβαση Εισαγγελέα

*Εάν κάποιος έλεγε πριν από κάποιο καιρό πως θα έρθει καιρός που θα σχηματίζονταν δικογραφίες για τη Θεία Μετάληψη σίγουρα θα τον έλεγαν το λιγότερο ψυχασθενή… Δεν πάμε καθόλου καλά και κάποιοι απλά επιλέγουν να σιωπούν…

Την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα ζήτησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασιας και Διαχείρισης Κρίσεων Νικος Χαρδαλιας, με αφορμή τα περιστατικά που σημειώθηκαν σήμερα Κυριακή των Βαϊων 12 Απριλίου 2020 σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στη Κέρκυρα . Για τα περιστατικά αυτά μάλιστα,  η Αρχιεπισκοπή φρόντισε να βγάλει ανακοίνωση με την οποία δικαίωσε τους παπαράτσι φωτογράφους ή καταδότες γείτονες με τον τρόπο της , που φωτογράφισαν  έναν Ιερέα που κοινωνούσε κάποιον που το είχε ανάγκη.. 

Μα πως να αρνηθεί ένας Ιερέας, σε κάποιον να κοινωνήσει το Αίμα και το Σώμα του Κυρίου όταν το έχει ανάγκη;

Συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς σε δήλωσή του τόνισε ότι «αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Αυτά είπε ο κύριος Χαρδαλιάς αλλά μάλλον δεν έχει δει τι γίνεται στα super market και τι συνωστισμός υπάρχει.

Έχουμε αρχίσει πλέον να πιστεύουμε ότι κάτι άλλο υπάρχει πίσω από την εμμονή με τη Θεία Κοινωνία και μάλιστα προξενεί εντύπωση πως όλοι ξαφνικά παραμονεύουν για να δουν αν κάποιος κοινωνήσει.

Μήπως ο εισαγγελέας να παρέμβει γι αυτούς που φωτογραφίζουν παράνομα τους πολίτες; ή μήπως γι αυτούς που συνεχίζουν να υβρίζουν πλαγίως τα Θεία και να αναιρούν την βάση της πίστεώς μας ;

Να σημειωθεί ότι στο Κουκάκι σύμφωνα με φωτογραφικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας φέρεται ο ιερέας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου, να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε τρεις πιστούς  από την πίσω πόρτα του ναού, κάτι για το οποίο η Αριχειπισκοπή θα πραγματοποιήσει έρευνα σύμφωνα με ανακοίνωσή της, για το κατά πόσο παραβιάστηκαν οι κανόνες που θέσπισε το κράτος για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Παρόμοια περίπτωση κοινωνίας πιστών, φέρεται να υπάρχει και στη Κέρκυρα και συγκεκριμένα στον Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα επικοινώνησε, αργότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας και τα για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο στο Κουκάκι όσο και στην Κέρκυρα και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά.

Αυτά τα ωραία συμβαίνουν την Αγία και Μεγάλη εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε

Κάποια στιγμή ας μπει ένα όριο και στην υπερβολή διότι νομίζουμε ότι είναι καιρός να δημοσιεύσουμε φωτογραφικό υλικό από το συνωστισμό στα super market για τα οποία κανείς δεν διαμαρτύρεται με φωτογραφίες – ούτε εισαγγελείς παρεμβαίνουν.

orthodoxianewsagency