Καλοκαίρι «Θεού χαρά»!

*Καλό και ευλογημένο μήνα να έχουμε και καλό καλοκαίρι, με την ευλογία του Κυρίου και τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Η  ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΤΕΡΑ για όλα τα δημιουργήματα Του και προ παντός για τα Πλάσματα Του, τους ανθρώπους, εκδηλώνεται και με την εναλλαγή των εποχών του έτους. Η κάθε μία εποχή είναι χρήσιμη για την ζωή μας ,αλλά και ευφρόσυνη για την καρδιά μας .Η ωραιότερη απ΄όλες, όπως την έχουμε αποδεχθεί είναι το καλοκαίρι, που είναι η εποχή των διακοπών, της ξεκούρασης, της χαλάρωσης και του ανεφοδιασμού για τον επερχόμενο χειμώνα! Το καλοκαίρι «Θεού χαρά» όπως τονίζει ο ποιητής.

ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ «Θεού χαρά» το καλοκαίρι, δεν αρκεί μόνον να χαιρόμαστε τις πολλές ομορφιές του στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον της ευλογημένης από τον Θεό Πατρίδας μας, αλλά πρέπει να ζούμε σύμφωνα με το θέλημα Του .Γιατί έχει παρατηρηθεί ότι ακόμη και οι πιστοί άνθρωποι που εκκλησιάζονται και συμμετέχουν στην ζωή της Εκκλησίας, την περίοδο του καλοκαιριού χαλαρώνουν είτε σε επίπεδο συμπεριφοράς, νοοτροπίας,  φαγητού, ενδυμασίας κ.λ !

ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ! Να προσέξουμε έτσι ώστε να μην χάσουμε ότι με κόπο πνευματικό κατακτήσαμε κατά την διάρκεια της  χειμερινής περιόδου! Όπου και να βρεθούμε, είτε στην παραλία ενός καταγάλανου νησιού, είτε στην δροσερή αγκαλιά ενός καταπράσινου και σκιερού βουνού, πέρα από την ικανοποίηση των αισθήσεων να σκεφθούμε Τον Δημιουργό,  ο Οποίος μας έχει χαρίσει αυτόν τον απέραντο ωκεανό αγαθών στον οποίο κολυμπάμε και απολαμβάνουμε τις άπειρες Δωρεές Του.

ΕΠΙΣΗΣ να μην ξεχνάμε την Λατρευτική ζωή και τον εκκλησιασμό. Η Εποχή αυτή είναι γεμάτη από Εορτές Αγίων της Εκκλησίας μας κυρίως όμως στολίζεται από το «Πάσχα του καλοκαιριού» που είναι η Κοίμηση της Παναγίας μας με την νηστεία του δεκαπενταυγούστου και τις Παρακλήσεις.

Ο ΠΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ τις διακοπές του δεν πρέπει να παραμελήσει τον εκκλησιασμό, την προσευχή,  την μελέτη της Αγίας Γραφής και άλλων πνευματικών βιβλίων καθώς και ότι ψυχοφελές καλλιέργησε με επιμέλεια στο παρελθόν. Και αυτό το καλοκαίρι λοιπόν ας το ζήσουμε κάτω από το βλέμμα του Θεού.

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

πηγή: in-agiounikolaoutouneou