Επιλεγμένα ψυχωφελή και πνευματικά βιβλία από σύγχρονους Αγίους και Γέροντες της εποχής μας.

1) ΤΟ ΤΑΓΚΑΛΑΚΙ – Οι μεθοδείες του διαβόλου

«Είναι φοβερός ο πόλεμος του διαβόλου κατά των χριστιανών, λαϊκών, κληρικών και μοναχών. Ο πόλεμος δυσκολεύει, γιατί δεν ξέρουμε ποιος είναι ο διάβολος και πώς μας πολεμά. Άλλοι δεν ξέρουν πως υπάρχει και άλλοι φθάνουν στο σημείο να τον «απομυθοποιούν», λέγοντας, ότι είναι ένας παρεξηγημένος «θεός»! Γι’ αυτό και βάζουν τη νέα γενιά να παίζει με το διάβολο στα κινούμενα σχέδια, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, την μουσική κ.ά…»

2) Ασκητές Μέσα στον Κόσμο (Α’ Τόμος)

«Στο νοητό στερέωμα της Εκκλησίας μας πολλοί υπέρλαμπροι αστέρες, δηλαδή γνωστοί άγιοι, ανήκουν στην τάξη των λαϊκών. Εκτός από τους μάρτυρες και τους νεομάρτυρες, που στην πλειονότητά τους ήταν λαϊκοί, υπάρχουν και πολλοί λαϊκοί άγιοι. Η αγιότητα, λοιπόν, δεν είναι προνόμιο και αποκλειστικότητα των μοναχών και των ιερωμένων, αλλά δυνατότητα κάθε χριστιανού που έχει πίστη ορθή, μετάνοια και αγωνιστικό φρόνημα…«

3) «Μακαρισμοί η απάντηση στον κόσμο» (π. Βαρνάβα Γιάγκου)

«Να ποιο είναι το παράδοξο της πνευματικής ζωής: Αυτό που ο κόσμος το αποφεύγει ως οδύνη και δυστυχία, εμείς το επιδιώκουμε ως ευλογία! Ο λόγος των μακαρισμών του Χριστού είναι ανατρεπτικός και η πεμπτουσία της ζωής! Ενώ η κοσμική λογική λέει «να σε νικήσω, για να είμαι εγώ ο δυνατός», στην πνευματική ζωή ισχύει «να ηττηθώ εγώ, για να ζήσεις εσύ»! Το δικό μας πάθος να γίνει πόθος και δύναμη ζωής τού άλλου. Τον νικούμε καταθέτοντας τα όπλα μας. Τον νικούμε γκρεμίζοντας τα δικά μας τείχη!»

4) Στάρετς Ζηνόβιος – Στη χαρά και στη λύπη δόξα τω Θεώ

«Ο στάρετς Ζηνόβιος είναι μία μεγάλη πνευματική μορφή του 20ου αιώνα που απο το 2010 συγκαταλέγεται ανάμεσα στους αγίους της σκήτης του Γκλινσκ. Η σκήτη ή έρημος του Γκλινσκ υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα πνευματικά κέντρα του 20ου αιώνα ανάμεσα στην Ουκρανία και στη Ρωσία»

5) Ο Όσιος Γεώργιος της Δράμας – Ο Άγιος των πτωχών και των πονεμένων

«Η Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος Ταξιαρχών Δράμας, εξέδωσε νέο βιβλίο στο οποίο αναφέρεται στον βίο, τις νουθεσίες, τα θαύματα και τις προφητείες του εκ Πόντου, Οσίου Γεωργίου (Καρσλίδη) της Δράμας. Το βιβλίο, γράφτηκε από την οσιωτάτη ηγουμένη της Ιεράς Μονής, μοναχή Πορφυρία, και επιμελήθηκε από τις μοναχές της Μονής, ενώ προλογίζει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας, κ.κ. Παύλος...»

6) Ο Όσιος Ιάκωβος (Διηγήσεις – Νουθεσίες – Μαρτυρίες)

Στην άνικμη πνευματικά εποχή μας η Χάρις του Θεού δεν μας εγκατέλειψε. Ανέδειξε θεοφόρους Γέροντες, για να βοηθήσουν τον λαό με τα εξαιρετικά χαρισματά τους. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο Μακαριστός Γέρων Ιάκωβος, Ηγούμενος της Μονής του Οσίου Δαυϊδ στην Εύβοια. Πασίγνωστος σήμερα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον Ορθόδοξο κόσμο…

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΙΤΕ: >> ΕΔΩ