Ορθόδοξα Θέματα: Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑ'Ι'ΔΗΣ-ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ.

Στην μαρτυρία του κ. Απ. Σίμογλου, Αλεξανδρούπολη, αναφέρεται:

Σε μια επίσκεψή μας στον Παππούλη και χωρίς να τον ρωτήσουμε ξαφνικά μας είπε : «Έφθασε ο καιρός να πάρουμε πίσω την Κωνσταντινούπολη, θα γίνει πάλι ελληνική!» Όταν τον ρώτησα πότε θα γίνει αυτό, μου απάντησε : «Σύντομα. Πολύ σύντομα στις μέρες μας». Τον ξαναρώτησα : «Δηλαδή πότε; Πες μας κάποια ημερομηνία». Τότε η απάντησή του ήταν : «Α! Όλα και όλα ημερομηνίες όχι, όχι. Το σχέδιο του Θεού αυτό είναι, ημερομηνίες όμως όχι.». Μας είπε, επίσης, ότι πρώτα θα γίνει κάτι που θα γονατίσει την Αμερική. Θα πάψει να είναι υπερδύναμη.Υπερδύναμη θα είναι η Ρωσία και μετά θα συμβούν τα γεγονότα. Επίσης, μας είπε :

«Όλοι εσείς που είστε εδώ (ήμασταν εννέα άτομα διαφόρων ηλικιών) θα πάτε στην Πόλη και θα είναι ελληνική. Εγώ όμως δε θα προλάβω. Θα έχω φύγει για τον ουρανό!!!»

[Από το βιβλίο +Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης (Παπά – Γιάννης), (1925 – 2009), Σελ.141 -142) ]

Πατέρα Ιωάννη,πλησιάζει ο καιρός που θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη.
Ο Πατέρας Ιωάννης Καλα’ί’δης έλεγε ότι την ώρα της προσευχής και συγκεκριμένα όταν λέμε το Σύμβολο της Πίστεως,να μην διακόπτουμε την προσευχή μας για κανένα λόγο. Μας είπε ότι ένα χρόνο πριν την άλωση της Κωνσταντινούπολης έγινε συλλείτουργο με τους παππικούς ιερείς,στην Αγία-Σοφία..

Ο Άγιος Ραφαήλ και ο Άγιος Νικόλαος, που ήταν τότε στρατιωτικοί, διαφώνησαν και ο Αυτοκράτορας τους έδιωξε από την Πόλη.
Έτσι,όπως μας είπε,έσωσαν την ψυχή τους,ενώ οι άλλοι κολάστηκαν.
Το 2004 κατά τη διάρκεια δύο επισκέψεων που κάναμε στον Παπα-Γιάννη,αυτός μας μίλησε για την Κωνσταντινούπολη.
Μας εέπε ότι όταν επισκέφθηκε τον μακαριστό Όσιο πατέρα Πα’ί’σιο στο Μοναστήρι της Σουρωτής,ο τελευταίος του είπε :
«Πάτερ Ιωάννη,πλησιάζει ο καιρός που θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη.»
Ο Παππούλης δε,μας είπε πως :

«Οι Ρώσοι θα πάρουν την Πόλη και θα μας την δώσουν γιατί θα πιστέψουν ότι έτσι τους συμφέρει.Θα προηγηθεί μεγάλο κακό στην ΑμερικήΤότε θα συναινέσουν οι Ευρωπαίοι να μας δοθεί η Πόλη από τους Ρώσους Πριν γίνει το μεγάλο κακό στην Αμερική,οι Ευρωπαίοι δεν θα συναινούν».
Μ.Τσεσμετζής -Σέρρες.

Οταν κάποτε τον επισκεφθήκαμε,ήμασταν μαζί του στο δωμάτιο κι έδειχνε στην τηλεόραση,στις ειδήσεις,μεγάλες καταστροφές που γίνονταν με κατολισθήσεις στη Νότια Ελλάδα.Τότε φώναξε κουνώντας το χέρι του:
«Αμαρτίες είναι αυτά!Εξ αιτίας των αμαρτιών γίνονται»

Ακόμη ισχυρίστηκε πως η Παναγία φυλάει το Νομό Σερρών από μεγάλες καταστροφές,καθώς στις Σέρρες,υπάρχουν πολλοί ευλαβείς Χριστιανοί.

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑ’Ι’ΔΗΣ
(ΠΑΠ-ΓΙΑΝΝΗΣ)
Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

πηγή: orthodoxathemata

yiorgosthalassis