Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Κυριακής στη μονή Βαρνάκοβας της Φωκίδας. Απομακρύνθηκαν οι μοναχές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι μοναχές απομακρύνθηκαν έγκαιρα από το μοναστήρι.

Η εικόνα της Παναγίας της Βαρνάκοβας που τόσο είχε «ταλαιπωρηθεί» από καταστροφές για χρόνια, κάηκε σχεδόν ολόκληρη.

Στην μονή πήγε ο Μητροπολίτης Φωκίδας κ. Θεόκτιστος, ενώ στο σημείο έσπευσε για βοήθεια και ο πατέρας Αυγουστίνος από την μονή της Σκάλας.

Φωτογραφία fokidanews.gr

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που αποτελούνται από 26 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα καθώς και πεζοπόρο τμήμα.

Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο νέο τμήμα του μοναστηριού και έχει καταστρέψει ολοσχερώς τον ναό.

Δεν απειλεί το δάσος

Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά δεν απειλεί το δάσος της περιοχής.

Το παλιό τμήμα του μοναστηριού είχε υποστεί μεγάλες ζημιές και πάλι από πυρκαγιά, στα τέλη Ιανουαρίου του 2017.

23:25 Δυστυχώς οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν….Ο νέος ναός έχει καεί ολοσχερώς.(Σε λίγο εικόνες)

00:06 Ο κ. Πετρούτσος Ιωάννης υποστράτηγος συντονιστής πυροσβεστικών δυνάμεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημέρωσε πριν λίγο τον Μητροπολίτη Φωκίδας κ. Θεόκτιστο ότι ο Ιερός Ναός έχει καταστραφεί ολοσχερώς όπως και η εικόνα και το Ιερό Ευαγγέλιο. Έχουν σωθεί κάποια τάματα. Σε λίγο δηλώσεις

23:59 : Στο μοναστήρι φτάνει και ο διοικητής Π.Υ. του νομού κ. Μπόκας , την διέυθυνση της επιχείρησης έχει ο διοικητής της Π.Υ. Ναυπάκτου κ. Μπέκος.

23:43: Δυστυχώς τα νέα είναι πολύ άσχημα η εικόνα της Παναγίας έχει καεί και βρέθηκε άθικτο ένα μικρό κομμάτι της εικόνας. Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί. Στο σημείο βρίσκεται ο Μητροπολίτης Φωκίδας κ. Θεόκτιστος και ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως κ. Μουλατσιώτης καθώς και ο αντιδήμαρχος κ. Ευσταθίου.

Οπως γράφει το nafpaktianews.gr κ. Πετρούτσος Ιωάννης υποστράτηγος συντονιστής πυροσβεστικών δυνάμεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημέρωσε πριν λίγο τον Μητροπολίτη Φωκίδας κ. Θεόκτιστο ότι ο Ιερός Ναός έχει καταστραφεί ολοσχερώς όπως και η εικόνα και το Ιερό Ευαγγέλιο. Έχουν σωθεί κάποια τάματα. Σε λίγο δηλώσεις

Στο μοναστήρι φτάνει και ο διοικητής Π.Υ. του νομού κ. Μπόκας , την διέυθυνση της επιχείρησης έχει ο διοικητής της Π.Υ. Ναυπάκτου κ. Μπέκος.

Δυστυχώς τα νέα είναι πολύ άσχημα η εικόνα της Παναγίας έχει καεί και βρέθηκε άθικτο ένα μικρό κομμάτι της εικόνας. Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί. Στο σημείο βρίσκεται ο Μητροπολίτης Φωκίδας κ. Θεόκτιστος και ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως κ. Μουλατσιώτης καθώς και ο αντιδήμαρχος κ. Ευσταθίου.

Τον πύρινο εφιάλτη είχε ζήσει ξανά η Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβας, όταν στα τέλη Ιανουαρίου του 2017 είχε υποστεί εκτεταμένες καταστροφές από πυρκαγιά.

πηγή: vimaorthodoxias