*Ο διωγμός εναντίον της Ορθοδοξίας συνεχίζεται αμείωτος. Ζούμε σε έσχατα χρόνια, όπου κάθε αληθινή και γνήσια Ορθόδοξη φωνή θέλουν να την φιμώσουν… όμως όσο διώκεται και φιμώνεται ο Χριστιανισμός τόσο περισσότερο και δυναμώνει.

Στον απόηχο της ειρηνικής πορείας που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή συνεχίζονται οι εντάσεις στο Μαυροβούνιο

Η φράση του ιερέα π. Ντράγκαν Στάνιτς, που είπε στο χτεσινό κήρυγμά του κατά τη Θεία Λειτουργία, περικλείει την πλευρά των Ορθοδόξων στο Μαυροβούνιο «Μας φέρνουν ενώπιον των δικαστηρίων της γης λόγω του ονόματος του Χριστού».

«Σε αυτήν την εποχή, ο κόσμος αυξάνεται όλο και περισσότερο ενάντια στην αποστολική κληρονομιά. Εφευρίσκονται διάφορα προγράμματα και μοντέλα για την καταστολή της ιερατικής αποστολής στον κόσμο. Θέλουν να εκδιώξουν τους ιερείς, να πάρουν τα εκκλησιαστικά αγαθά και να αποδυναμώσουν την επιβίωση των μοναστηριών και των ενοριών» κατέληξε ο π. Ντράγκαν.

Στο κήρυγμά του περιέγραψε την κατάσταση που υφίσταται η Εκκλησία στο Μαυροβούνιο τον τελευταίο καιρό. Μετά την πορεία της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος κλήθηκε σε μια εξοντωτική κατάθεση για την πορεία με τον εισαγγελέα και την Αστυνομία να τον κρατάει για 6 ώρες χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης αντέδρασαν και ξεκίνησε ένα μπαράζ ανακοινώσεων

Η καταστολή της Αστυνομίας στο Μαυροβούνιο τον τελευταίο καιρό είναι ιδιαίτερα εμφατική, με πράξεις βίας σε απλούς πολίτες κάτι που αμαυρώνει την εικόνα της αστυνομίας.

Ενώ και η Μητρόπολη Μαυροβουνίου εξέδωσε ανακοίνωση για την αστυνομία όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Αστυνομία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών». Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται πως όλες οι πορείες είχαν λάβει την άδεια των αρχών καθώς κάθε φορά που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν οι αστυνομικές αρχές λαμβάνουν την σχετική ενημέρωση από την Εκκλησία.

πηγή: orthodoxianewsagency

vimaorthodoxias