Καρυδόπιτα νηστίσιμη σιροπιαστή αλάδωτη με σιμιγδάλι και φρυγανιά ...

Μοναστηριακή συνταγή: Μία από τις πιο νόστιμες και απόλυτα νηστίσιμες γλυκές συνταγές.

Υλικά:

-¾ φλιτζανιού ταχίνι

-1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη

-2 φλιτζάνια χλιαρό χυμό πορτοκαλιού

-½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές

-½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες

-1 ½ φλιτζάνι χοντροαλεσμένη καρυδόψιχα

-1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας

-2 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι

-2 φλιτζάνια σκληρό αλεύρι

-Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

-3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

-1 κουταλάκι σόδα

-250 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση:
Με το μίξερ χτυπάμε το ταχίνι με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει. Προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την κουβερτούρα) και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη φόρμα ή ταψί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και την περιχύνουμε με την κουβερτούρα, την οποία την έχουμε λιώσει σε μπαιν-μαρί.

Καλή επιτυχία!!!

ΠΗΓΗ