Γενικός συναγερμός και πλήρης επιφυλακή - Πανέτοιμες από Έβρο έως  Καστελόριζο οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις - Όλα τα σενάρια με τα «μάτια»  στο ORUC REIS

Τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από την προηγούμενη φορά

Σε επιφυλακή ξανά οι Ένοπλες Δυνάμεις, μετά από ένα ολιγοήμερο «διάλειμμα» όπου υπήρχε σαφώς ετοιμότητα, αλλά όχι 100% επιφυλακή, γράφει το Militaire.

Από το μεσημέρι της Κυριακής οι ετοιμότητες είχαν αρχίσει να αυξάνονται και πλέον ο στρατιωτικός μηχανισμός της χώρας είναι σε ύψιστη ετοιμότητα.

Οι τουρκικές κινήσεις των τελευταίων ωρών αλλά και οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ώρες οδήγησαν σ΄ αυτή την απόφαση.

Όπως και στην τελευταία κρίση προ ημερών οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θέλουν να είναι εκείνες που βρίσκονται παντού εγκαίρως.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που γίνονται το επικρατέστερο σενάριο πρόκλησης θα είναι η έξοδος του «Oruc Reis» στην περιοχή του Καστελόριζου.

Δεν σημαίνει ότι αυτό είναι και το μοναδικό σενάριο που έχουν στο μυαλό τους οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ.

Υπάρχουν πολλά ακόμη που οι Τούρκοι μπορεί να επιχειρήσουν.

Δεν υπάρχει αιφνιδιασμός, ούτε καμία έκπληξη.

Ήταν αναμενόμενη η κλιμάκωση και έγινε βεβαιότητα τα τελευταία 24ωρα.

Μέχρι που μπορεί να φθάσει αυτή η κλιμάκωση;

«Πόλεμος νεύρων – Πιο σοβαρά τα πράγματα»

«Θα είναι ένας πόλεμος νεύρων τις επόμενες μέρες» είπε ο κ. Συρίγος, συμπληρώνοντας πως δεν θα δεχθούμε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ενώ ήταν ξεκάθαρος πως «τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από την προηγούμενη φορά».

«Η παρούσα κρίση είναι πιο σοβαρή από την προηγούμενη της 21ης Ιουλίου».

Ο κ. Πολίτης συμφωνησε ότι η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει έναν πόλεμο νεύρων, σε μια προσπάθεια να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε το προηγούμενο διάστημα.

Σημείωσε δε πως τουρκικά πλοία έχουν αποπλεύσει και από τα Δαρδανέλια, σε μια προσπάθεια να επιδείξουν την ναυτική τους ισχύ στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Τόνισε πως «και αυτήν την φορά δεν αιφνιδιαστήκαμε, από χθες οι μονάδες του στόλου είναι πάλι στο Αιγαίο» και αναμένουμε τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

πηγή

yiorgosthalassis