Δεν θέλω καρναβάλια στην εκκλησία μου" - Ιερομόναχος κατά πιστής που  φορούσε μάσκα στην λειτουργία | HuffPost Greece

Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ της 29ης Αυγούστου οι εξαγγελίες δια στόματος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά κατά την διάρκεια της ενήμερωσης το απόγευμα της Παρασκευής 28 Αυγούστου.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ παρατείνονται για τουλάχιστον 14 ημέρες τα ήδη ισχύοντα μέτρα για τους τρόπους λατρείας και επιβάλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στο εσωτερικό των Ιερών Ναών στο πλαίσιο των προσωρινών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται, η ίδια υποχρέωση υφίσταται και κατά την τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων, κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών ή εκδηλώσεων στους αύλειους χώρους των χώρων θρησκευτικής λατρείας ή γενικά σε υπαίθριους χώρους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΦΕΚ (PDF)

Συνεδριάζει αύριο η νέα σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συνεδριάζει αύριο η “ανανεωμένη” σύνθεση της ΔΙΣ (Δείτε ΕΔΩ την νέα σύνθεση) για την 164η Συνοδική Περίοδο. Η Εκκλησία της Ελλάδος σέβεται και εναρμονίζεται με τις αποφάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού και από την πρώτη στιγμή τήρησε ευλαβικά τα μέτρα που της ζητήθηκαν.

πηγή: vimaorthodoxias