*Παρελάσεις δυστυχώς δεν θα γίνουν φέτος για την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ»… ωστόσο όλοι οι Έλληνες πρέπει να υψώσουμε τις ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια μας για να τιμήσουμε την μεγάλη εθνική επέτειο και τους ήρωες μας.

Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος προς τον Πατραϊκό Λαό και όχι μόνο, κατά την πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου, τόσο στον Εσπερινό, όσο και στην Θεία Λειτουργία, μέσω και του τηλεοπτικού διαύλου της Ιεράς Μητροπόλεως «Λύχνος» και του ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως, κάλεσε όλους να υψώσουν στα μπαλκόνια τους την Ελληνική Σημαία, το σύμβολο αυτό το αγιασμένο του Έθνους μας, το οποίο συμπυκνώνει στη θωριά του την πίστη στον Θεό και την αγάπη στην Πατρίδα.

Για την Αγία μας Ορθόδοξο πίστη και τους αγώνες και τις θυσίες γι’ αυτά τα ιδανικά, αγωνίστηκαν διαχρονικά και έχυσαν το αίμα τους οι Έλληνες, ώστε εμείς να είμαστε ελεύθεροι, τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Ο Σταυρός στην Σημαία της Πατρίδος μας, δηλώνει την πίστη στον αληθινό Θεό και ότι η Ορθοδοξία είναι η πεμπτουσία του βίου μας. Οι λωρίδες της γαλανόλευκης σημαίνουν τον αγώνα για την ελευθερία, ο οποίος πέρασε μέσα από θυσίες και αίματα ηρώων και μαρτύρων.

«Αυτά όλα πάνε μαζί. Ουδείς δύναται να τα ξεχωρίσει. Κρατήστε τη Σημαία μας ψηλά και τα ιδανικά μας στην καρδιά σας και αναθρέψατε και μεγαλώστε τα παιδιά σας με τα νάματα της Ελληνορθοδόξου Πατρίδος μας. Μόνο έτσι αυτός ο τόπος θα έχει μέλλον» κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

ΠΗΓΗ