
Επίθεση πραγματοποιήθηκε προ ολίγου σε Ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λυών της Γαλλίας.
Τρόμος ξανά στη Γαλλία – Διαφεύγει ο δράστης – Ποιος είναι ο ιερέας που δέχτηκε επίθεση την ώρα που έκλεινε την εκκλησία
Ενας τραυματίας έπειτα από επίθεση σε ελληνική εκκλησία στην οδό St-Lazare στη Λυών. Ο δράστης δεν έχει συλληφθεί.
Τραυματίας είναι ο ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής ο οποίος δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας).
Ο ιερέας ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του όταν δέχτηκε επίθεση και η κατάστασή του είναι κρίσιμη.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr τραυματίας είναι ο ιερέας Νικόλας Κακαβελάκης, ο οποίος λειτουργεί στην ελληνόφωνη ορθόδοξη εκκλησία της Λυών. Στη Λυών υπάρχει και μια δεύτερη επίσης ορθόδοξη εκκλησία, αλλά γαλλόφωνη.
Σύμφωνα με όσα είπε στο protothema.gr ο ιερέας Αντουάν Καλό, που λειτουργεί στην γαλλόφωνη ορθόδοξη εκκλησία, ο πατήρ Κακαβελάκης είναι 45 ετών και έχει δύο παιδιά εκ των οποίων το ένα είναι τριών ετών.
Είπε επίσης ότι ποτέ η ελληνορθόδοξη κοινότητα δεν είχε δεχθεί απειλές.
Επί τόπου βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη και οι δρόμοι γύρω από την ελληνορθόδοξη εκκλησία έχουν αποκλειστεί.
Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι το επεισόδιο είναι σε εξέλιξη και αφορά την περιοχή Place Jean-Mace. Εχουν γίνει συστάσεις στους κατοίκους να μείνουν σπίτια τους καθώς ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.


πηγή: protothema
Reblogged στις Macedonian Ancestry.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!