Επιλεγμένα ψυχωφελή και πνευματικά βιβλία για σύγχρονους Αγίους και Γέροντες της εποχής μας. (Νέες εκδόσεις)

1) Μητροπολίτου Μόρφου Νεόφυτου Ομιλίες – ΤΟΜΟΣ Α’

«Παραδίδοντας την παρούσα έκδοση στους απανταχού πιστούς, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την εκτίμηση και τον σεβασμό μας προς τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο για το ποιμαντικό έργο που εκτελεί στα όρια της Μητροπόλεως του, αλλά και για τον κηρυγματικό θεολογικό του λόγο, που μέσω του διαδικτύου φτάνει σε εκατομμύρια πιστούς, οι οποίοι μας αποστέλλουν καθημερινά ευχαριστίες τις οποίες ανταποδίδουμε σε αυτούς με αίσθημα μεγάλης ευθύνης…»

2) Ο Όσιος Πορφύριος ο Προφήτης, Μαρτυρίες – ΤΟΜΟΣ Γ’

«Όσο κανείς ασχολείται με τα πνευματικά, ανεβάζει την αγάπη του προς τον Χριστό. Τα πνευματικά και τα σαρκικά είναι σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία. Όταν ανεβαίνουν τα πνευματικά, κατεβαίνουν οι σαρκικοί λογισμοί και όταν κατεβαίνουν τα πνευματικά, ανεβαίνει η σαρκική επιθυμία και γενικά τα πάθη. Τα πνευματικά είναι η αγάπη του Χριστού…!»

3) Μητροπολίτου Μόρφου Νεόφυτου Ομιλίες – ΤΟΜΟΣ Β’

Μητροπολίτου Μόρφου Νεόφυτου Ομιλίες – Λόγοι Εμπειρικής Θεολόγιας Αγίων Πατέρων και Μητέρων

4) Ασκητές Μέσα στον Κόσμο (Γ’ Τόμος)

«Στο νοητό στερέωμα της Εκκλησίας μας πολλοί υπέρλαμπροι αστέρες, δηλαδή γνωστοί άγιοι, ανήκουν στην τάξη των λαϊκών. Εκτός από τους μάρτυρες και τους νεομάρτυρες, που στην πλειονότητά τους ήταν λαϊκοί, υπάρχουν και πολλοί λαϊκοί άγιοι. Η αγιότητα, λοιπόν, δεν είναι προνόμιο και αποκλειστικότητα των μοναχών και των ιερωμένων, αλλά δυνατότητα κάθε χριστιανού που έχει πίστη ορθή, μετάνοια και αγωνιστικό φρόνημα…«

5) «Μακαρισμοί η απάντηση στον κόσμο» (π. Βαρνάβα Γιάγκου)

«Να ποιο είναι το παράδοξο της πνευματικής ζωής: Αυτό που ο κόσμος το αποφεύγει ως οδύνη και δυστυχία, εμείς το επιδιώκουμε ως ευλογία! Ο λόγος των μακαρισμών του Χριστού είναι ανατρεπτικός και η πεμπτουσία της ζωής! Ενώ η κοσμική λογική λέει «να σε νικήσω, για να είμαι εγώ ο δυνατός», στην πνευματική ζωή ισχύει «να ηττηθώ εγώ, για να ζήσεις εσύ»! Το δικό μας πάθος να γίνει πόθος και δύναμη ζωής τού άλλου. Τον νικούμε καταθέτοντας τα όπλα μας. Τον νικούμε γκρεμίζοντας τα δικά μας τείχη!»

6) ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑ – Παύλου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης

«Ο Χριστός είναι η χαρά, το φως το αληθινό, η ευτυχία! Ο Χριστός είναι η ελπίδα μας! Η σχέση με τον Χριστό είναι αγάπη, ενθουσιασμός, λαχτάρα του βίου! Ο Χριστός είναι το παν! Είναι έρωτας αναφαίρετος. Ο έρωτας του Χριστού. Από εκεί πηγάζει η χαρά.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΕΙΤΕ: >>  ΕΔΩ