Είναι φοβερό! Έγινε μια Βαβυλωνία. Να κάνουμε προσευχή να βγουν οι άνθρωποι  από αυτήν την Βαβυλωνία | Σημεία Καιρών

Στην Αποκάλυψη, ο άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος βλέπει να γίνεται ο πόλεμος του στρατευμένου στο κακό ιππικού των 200 εκατομμυρίων, που φονεύει το τρίτο των ανθρώπων. Το κακό θίγει τις ψυχές αλλά και τα σώματα (σαν μηχανοκίνητος στρατός). (Αποκ. 9:16).

Μετά τον πόλεμο αυτό δεν γίνεται η 2α Παρουσία του Κυρίου, διότι ο Ιωάννης προλαβαίνει να μας πει ότι οι άνθρωποι δεν μετανόησαν, δηλ. δόθηκε παράταση ζωής στην ανθρωπότητα, αλλά λίγοι την εκμεταλλεύθηκαν για να σωθούν. Το εξηγεί και ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος…

Για την εποχή μας, πριν τον παγκόσμιο πόλεμο, λέει ο άγιος Παΐσιος:

Τώρα μια μπόρα θα είναι, μια μικρή κατοχή του αντιχρίστου σατανά. Θα φάει μετά μια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσμο για πολλά χρόνια. Αυτή τη φορά θα δώσει ο Χριστός μια ευκαιρία, για να σωθεί το πλάσμα Του. Θα αφήσει το πλάσμα Του ο Χριστός; Θα παρουσιασθεί στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώσει από τα χέρια του (τότε) αντιχρίστου.

Θα επιστρέψουν στον Χριστό και θα έρθει μια πνευματική γαλήνη σε όλη την οικουμένη για πολλά χρόνια. Μερικοί συνδυάζουν με αυτή την επέμβαση του Χριστού την Δευτέρα Παρουσία. Εγώ δεν μπορώ να το πω. Ο λογισμός μου λέει ότι δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, όταν έρθει ως Κριτής, αλλά μια επέμβαση του Χριστού, γιατί είναι τόσα γεγονότα που δεν έχουν γίνει ακόμη.

Θα επέμβει ο Χριστός, θα δώσει μια σφαλιάρα σε όλο αυτό το σύστημα, θα πατάξει όλο το κακό και θα το βγάλει σε καλό τελικά. Θα γεμίσουν οι δρόμοι προσκυνητάρια. Έξω τα λεωφορεία θα έχουν εικόνες. Θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι. Θα σε τραβάν, για να τους πεις για τον Χριστό! Έτσι θα κηρυχθεί το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την Οικουμένη και τότε (όταν συμπληρωθεί αυτή η περίοδος) ο Χριστός θα έρθει ως Κριτής να κρίνει τον κόσμο. Άλλο Κρίση, άλλο μία επέμβαση του Χριστού, για να βοηθήσει το πλάσμα Του! 

Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου: ΛΟΓΟΙ Β΄ «Πνευματική Αφύπνιση», έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος – Σουρωτή Θεσσαλονίκης

πηγή: imdleo.gr