Αποτέλεσμα εικόνας για ιακωβος τσουνης

*Ένας Έλληνας με ρωμαίικη ψυχή και ιδανικά που αξίζει τον σεβασμό όλων μας και με τις πράξεις του και το παράδειγμά του θα πρέπει να μας αφυπνίσει όλους τους απανταχού Έλληνες… Άξιος!

Ο 97χρονος ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ – ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ Ιάκωβος Τσούνης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1925 και ήταν το 13ο τέκνο μιας πολύτεκνης οικογένειας.

‘Είναι απόγονος των αγωνιστών του 1821 Λιονταίων και Πετμεζαίων, και κατά την διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου πλαστογράφησε την ταυτότητά του σε ηλικία 16 ετών, ώστε να εμφανίζεται μεγαλύτερος, για να σπεύσει στο αλβανικό μέτωπο.

«Η τελευταία επιθυμία μου, είναι να φύγω ξυπόλητος από τη ζωήν, πεινώντας, όπως ξεκίνησα στην αρχήν…» σημειώνει συγκινητικά ο κύριος Τσούνης, που υπογράφει ως «ένας μικρός και ασήμαντος ανθρωπάκος, αλλά γνήσιος απόγονος των πολεμιστών του 1821» σε επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ.

Δώρισε 23.000.000 € στις Ένοπλες δυνάμεις καθώς επίσης και:
-Εξήντα αποβατικά σκάφη στην Ζ’ ΜΑΚ.
-Πλήρης ανακαίνιση 29 κλινών της κλινικής στο 401 ΓΣΝΑ.
-Αγορά ανταλλακτικών διά τα τεθωρακισμένα των ακριτικών μονάδων του Έβρου.
-Αγορά υπερσύγχρονων καμερών νυχτερινής όρασης.
-Ανέγειρε ορθόδοξους ναούς ανά την επικράτεια και πέραν αυτής (Ιαπωνία)
-Μουσείο στη γενέτειρά του, το Αίγιο, στο οποίο φυλάσσονται μεταξύ άλλων και κειμήλια των Λιονταίων, των Πετμεζαίων και του Παπαφλέσσα.

Άγνωστη είναι, τέλος, η έκταση του κοινωνικού έργου του κυρίου Τσούνη, ο οποίος ευρίσκεται μια ζωή δίπλα στον πάσχοντα άνθρωπο.

Επεδώθη ξίφος , παράσημο και ο τίτλος Υποστρατήγου επί τιμή ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης της πατρίδας .

ΑΞΙΟΣ!

https://proskynitis.blogspot.com

romioitispolis