Αποτέλεσμα εικόνας για πόσες ευλογίες έχουμε στην ζωή μας

Σκέφτομαι κάποιες φορές πόσο μας αγαπά ο Θεός, πόσες ευλογίες έχουμε στην ζωή μας, πόσο φως έχουμε δεχτεί και πόσος ουρανός μας έχει χαριστεί.

Μεγάλο πράγμα να εκτιμάς σωστά τα πράγματα στην ζωή σου. Μεγάλη αρετή η ευγνωμοσύνη. Θεάρεστη ενέργεια η ευχαριστία. Μην ξεχνούμε ποτέ αγαπητοί μου τα καλά που απολαμβάνουμε στη ζωή μας. Σίγουρα και κάτι στραβό θα υπάρχει. Εμείς ας εστιάζουμε στα καλά. Τότε και τα λίγα κακά θα αντιμετωπίζονται χωρίς υστερίες και γκρίνια. Μην παίρνουμε τα καλά που έχουμε ως δεδομένα διότι τότε πέφτουμε στην αχαριστία.

Πες ευχαριστώ που ξύπνησες, που αναπνέεις, που υπάρχουν έστω λίγοι άνθρωποι που νοιάζονται για σένα γνήσια και άδολα. Πες ευχαριστώ που μπορείς να διαβάσεις αυτήν την ανάρτηση, που μπορείς να ακούσεις μουσική, που μπορείς να αισθανθείς το αγέρι, που μπορείς να αστειευτείς με φίλους, που μπορείς να αγκαλιάσεις και να φιλήσεις, που μπορείς να προσευχηθείς και να μετανοήσεις. Πες ευχαριστώ που ο Χριστός σε αγαπά κι ας μην έχεις κάνει τίποτα άξιο της αγάπης Του. Κάπου εκεί μέσα στην αδυσώπητη καθημερινότητα στάσου για λίγο και πες ένα ευχαριστώ.

Ένα ευχαριστώ για όλα τα καλά που έχεις στην ζωή σου.
Ένα ευχαριστώ για τις δοκιμασίες που επιτρέπονται στην ζωή σου.
Ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που σε στηρίζουν.
Ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που φύγανε από αυτή την ζωή και σου δώσανε αγάπη.
Ένα ευχαριστώ στον Θεό που σε σώζει και σε αγκαλιάζει μέσα στην αιωνιότητά Του.

Μην τσιγκουνεύεσαι το ευχαριστώ. Το ευχαριστώ που λες, πιο πολύ τιμά εσένα και μετά αυτόν που το δέχεται. Πες το, το ευχαριστώ, μα πιο πολύ ζήσε το!

π. Παύλος Παπαδόπουλος

πηγή: orthmad