Κλειστοί ναοί - Κιβωτός της Ορθοδοξίας

Τα νέα αυστηρότερα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο 11 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί εξειδίκευσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς. Το πλαίσιο των μέτρων ανακοίνωσε χθες σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι νέοι περιορισμοί έχουν ισχύ έως την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, χωρίς να αποκλείεται η παράτασή του για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα.

Εκτός από τον κ. Χαρδαλιά, ανακοινώσεις έκαναν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη, καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

Επίσης, συνεδριάζει το απόγευμα η επιτροπή λοιμωξιολόγων προκειμένου να αποτιμήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλονίκη με ανοικτό επίσης το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων μέτρων.

Αναφορικά με τις εκκλησίες, η Θεία Λειτουργία και οι Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται κεκλεισμένων των θυρών για τους πιστούς.

Σχετικά με τους χώρους λατρείας η τέλεση λειτουργιών λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών γίνεται αποκλειστικά από τους θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό, χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων. Σε θρησκευτικές τελετές, όπως γάμοι, βαπτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού και έως εννέα ατόμων…

πηγή: orthodoxianewsagency