Υψώθηκε το αερόστατο με την μεγαλύτερη ελληνική σημαία

Προκειμένου «να αναδειχθεί η μεγαλοσύνη της καρδιάς και της ψυχής του Έλληνα και της αγάπης του για την πατρίδα» πραγματοποιήθηκε στις 19.00 το απόγευμα, η ανύψωση του αερόστατου με την μεγαλύτερη ελληνική σημαία του κόσμου, στα πλαίσια εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 στην Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, με συμβολικό αφιέρωμα στην σημαία.

Η έναρξη των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ύψωση της επαναστατικής σημαίας στα ‘Αγραφα, στις 10 Μαΐου 1821, από τον οπλαρχηγό Κώστα Βελή και τελεί υπό την Αιγίδα της “Επιτροπής 2021”. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον Ι.Ν. Κοίμησης Θεοτόκου Μορφοβουνίου, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες των εθνικών αγώνων. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα και άλλους επισήμους και ομιλία του δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτη Νάνου, με θέμα τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Εν συνεχεία έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων και ακολούθησε πομπή με επικεφαλής την προ-επαναστατική σημαία των Αγράφων, μέχρι την ιστορική τοποθεσία “Στεφάνι” Μορφοβουνίου, όπου ο Καραϊσκάκης είχε μόνιμο καραούλι, για να παρακολουθεί τις κινήσεις των Οθωμανών στο Φανάρι. Πρόκειται για συμβολική εγκατάσταση του πρώτου έργου στο υπό δημιουργία πάρκου ιστορικής μνήμης, το οποίο θα λειτουργήσει ως Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με την επωνυμία “Χωρο- χρόνου Αγραφον”.

ΠΗΓΗ