Διάπορος

Στα εκατοντάδες ελληνικά νησιά που έχει η Ελλάδα, το σίγουρο είναι ότι συναντάς διάφορες εικόνες και γεγονότα που σε εκπλήσσουν και σε μαγεύουν πολλές φορές. 

Μικρότερα ή μεγαλύτερα, συνθέτουν την ακτογραμμή της χώρας μας και σε καλούν να τα γνωρίσεις όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά όλες τις εποχές του χρόνου. Ένα από αυτά τα νησιά που φαίνεται ότι μπορείς να κολυμπήσεις άνετα και το φθινόπωρο είναι ένα μικρό νησάκι στη ΧαλκιδικήΟ Διάπορος. Είναι ένα ελληνικό νησί πολύ γνωστό για την ομορφιά του και όπως φαίνεται και για τα ζεστά νερά του. Οι εικόνες από ψηλά είναι εντυπωσιακές.

Διάπορος: Το ελληνικό νησάκι που θεωρείται ότι έχει ζεστά νερά όλο το χρόνο

Ο Διάπορος είναι ένα εξωτικό και άγνωστο σε πολλούς νησάκι στη Χαλκιδική. Βρίσκεται απέναντι από τη διάσημη και όμορφη περιοχή Βουρβουρού και μαγεύει κάθε επισκέπτη που βρίσκεται εκεί. Η Βουρβουρού, εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκατοντάδες κόσμου που θέλουν να κολυμπήσουν στα γαλαζοπράσινα νερά της. Θεωρείται ότι είναι μια από τις ωραιότερες περιοχές της Χαλκιδικής και ξεχωρίζει όχι μόνο στο δεύτερο αλλά και στο πρώτο πόδι.

Ο Διάπορος έχει ένα χαρακτηριστικό που δε συναντάς συχνά. Έχει διάφανα, τυρκουάζ νερά τα οποία είναι ζεστά σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Έτσι μπορείς να απολαύσεις ένα ήρεμο και όμορφο μπάνιο και κυρίως ζεστό και το φθινόπωρο. Και σίγουρα αποτελεί μια εμπειρία ζωής να βρίσκεσαι, για παράδειγμα, τον μήνα Οκτώβριο σε τόσο ζεστά νερά.

Ο Διάπορος έχει έναν πολύ μεγάλο φυσικό κόλπο ο οποίος έχει μήκος 700 μέτρα. Στο τέλος καταλήγει σε πολύ ζεστά αβαθή νερά. Αυτό που συμπληρώνει με μοναδικό τρόπο το σκηνικό είναι το πανέμορφο πευκόδασος που κάνει την περιοχή σκέτο παράδεισο.

Πώς θα πας στον Διάπορο

Θα πρέπει σίγουρα να έχεις πάει πρώτα στη Χαλκιδική. Και μπορεί να είναι ένας καλοκαιρινός προορισμός αλλά αν είσαι των εναλλακτικών διακοπών και έχεις μερικές μέρες άδεια τόλμησέ το και για Σεπτέμβριο. Δε θα το μετανιώσεις. Για να φτάσεις, τώρα στον Διάπορο με τα ζεστά νερά όλο το χρόνο, το μόνο που χρειάζεται είναι να νοικιάσεις ένα σκαφάκι. Εναλλακτικά μπορεί να σε περάσει απέναντι ένας ψαράς. Η εμπειρία θα σου μείνει αξέχαστη. Ειδικά μια περίοδο χωρίς πολύ κόσμο.

Πηγή φωτογραφιών: diaporos-boats.gr

ΠΗΓΗ