Ο διάλογος του Οσίου Δαυΐδ με ένα 12χρονο κορίτσι - 'Ηθελα να δω την κόλαση  και τους κολασμένους - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σύμφωνα και με τις τελευταίες οι εξελίξεις, το ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ σώθηκε ως εκ θαύματος  την τελευταία στιγμή καθώς είχε περικυκλωθεί από τις φλόγες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» , η φωτιά «έγλειψε» το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ Ευβοίας. Οι μοναχοί, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί τους, έδωσαν μαζί με τον Γέροντα Γαβριήλ το μήνυμα ότι «είμαστε καλά».

Στο μεταξύ, πρόσθετες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εναπομείναντες μοναχοί στην Ιερά Μονή μάζεψαν τα ιερά λείψανα και σεβάσματα του ιερού χώρου για ευνόητους λόγους, αλλά τελικώς οι ζημιές είναι ελάχιστες. Λόγος γίνεται ότι ο Θεός βοήθησε και ότι η φωτιά εστράφη προς άλλη κατεύθυνση κατά τις κρίσιμες στιγμές.

Την εκκένωση του μοναστηριού του Οσίου Δαβίδ στο Δήμο Μαντουδίου της Βορείου Ευβοίας αποφάσισε το πρωί το κέντρο επιχειρήσεων για την πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το μεσημέρι, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε από το Κτίριο «Φάρος».

Οι Προσκυνητές που ήταν στην Μονή έχουν απομακρυνθεί σε ασφαλές έδαφος. Πιο συγκεκριμένα, δύο Πατέρες μαζί με άνδρες της Πυροσβεστικής παρέμειναν στο Μοναστήρι, ενώ ο Γέροντας με τους υπόλοιπους, εντολή του Μητροπολίτου, μετέβησαν σε ασφαλή χώρο, απ’ όπου θα παρακολουθούν την εξέλιξη της κατάστασης.

*****

«Τη γλίτωσε το μοναστήρι μας. Δόξα τω Θεώ!» όπως αναφέρεται με ανακούφιση στο παρακάτω βίντεο.

πηγή: orthodoxianewsagency