Ο «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους

Ρεκόρ προσέλευσης στους κινηματογράφους σε Ελλάδα και Κύπρο για τη βραβευμένη ταινία της Γελένα Πόποβιτς «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» η οποία έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους χθες.

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο αρκετές Ιερές Μητροπόλεις παρότρυναν τους πιστούς να παρακολουθήσουν την ταινία. Η ταινία που συγκίνησε διεθνώς το κοινό, απέσπασε βραβεία στα διεθνή φεστιβάλ και φώτισε την ταπεινότητα του Αγίου Νεκταρίου. Ενός Αγίου που διώχθηκε, χλευάστηκε, αδικήθηκε, δέχθηκε τον Σταυρό του και τον κουβάλησε ως το τέλος του βίου του. Μια ταινία που καθρεφτίζει την κοινωνία μας μέσα από τα πιο ευαίσθητα δεδομένα της ανθρώπινης φύσης.

Η συγκίνηση του κόσμου ήταν εμφανής ενώ οι κριτικές για την ταινία ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Για πρώτη φορά μια ταινία με ορθόδοξο περιεχόμενο και για το βίο ενός Αγίου έκανε την εμφάνισή της στη μεγάλη Οθόνη και φαίνεται ότι η πρωτοφανής επιτυχία άνοιξε δρόμους και για άλλες τέτοιες παραγωγές που θα φέρνουν στον κόσμο του θεάματος βίους Αγίων.

Η πρωτοβουλία της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου να στηρίξει αυτήν την παραγωγή έχεις ως τώρα επικροτηθεί από πολλούς φορείς τουρισμού, πολιτισμού και της εκκλησίας.

Ο κόσμος αγάπησε την ταινία από την πρώτη στιγμή που είδε το τρέιλερ και αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος του κοινού που την παρακολούθησαν είναι νέοι.

Την Τρίτη, 24 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε η πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στο πλαίσιο του 11ου Athens Open Air Film Festival.

Ρεπορτάζ: Ιωάννα Βουτσή

Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς

Επιμέλεια βίντεο: Νάνσυ Νάσκου

Μοντάζ: Κώστας Μπρουμάς

orthodoxianewsagency