Στις 28 Αυγούστου του 2021, την ημέρα της εορτής της Κοίμησης της Υπεραγίας Θεοτόκου, στο πλαίσιο του πρότζεκτ #ДоброОбъединяет (Ελλ: «Το Καλό Ενώνει»), πραγματοποιήθηκε, στο κέντρο της πόλης της Οδησσού, η πορεία «Είμαστε υπέρ των δικών μας οικογενειακών αξιών».

Η πορεία αυτή πραγματοποιήθηκε από πιστούς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με σκοπό να διατρανώσουν την υποστήριξη των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών. Αυτό αναφέρεται από το Τμήμα Ενημέρωσης και Διαφωτισμού της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, επικαλούμενο την Υπηρεσία Τύπου της Εκκλησιαστικής Επαρχίας Οδησσού.  

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Οδησσού και Ισμαήλ κ.κ.Αγαθαγγέλου, η πολυπληθής πορεία των πιστών κατοίκων της Οδησσού, η οποία απαριθμούσε πάνω από 3000 συμμετέχοντες, ξεκίνησε από τον Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και, μέσω κεντρικών οδών, έφτασε στο μνημείο του Ντιουκ Ντε Ρισελιέ, στη λεωφόρο Πριμόρσκιϊ.   

Εκεί, τους περίμεναν μουσικό συναυλιακό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχε και η χορωδία «Μιροτβόρτσι» (Ελλ: Ειρηνοποιοί), κέρασμα και διασκεδαστικά παιχνίδια για παιδιά.

Στη γιορτή πήραν μέρος πολλές ορθόδοξες οικογένειες.

news.church.ua

8/30/2021

pravoslavie.ru