Ένταση στην Ουκρανία: Με στρατιωτικές ασκήσεις απαντά η Ρωσία στο NATO |  Insider

Ξαναπάιρνει «φωτιά» η Α.Ουκρανία με όλα τα ενδεχόμενα να είναι πλέον ορθάνοικτα.

Στην “κόψη του ξυραφιού” φαίνεται ότι βρίσκεται  η κατάσταση στην Α.Ουκρανία ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς, ενώ “βόμβα” έριξε ο Ουκρανός πρόεδρος για το τι μέλει γενέσθαι.  

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι αναγνώρισε ουσιαστικά, ότι υπάρχει πιθανότητα ενός πλήρους πολέμου με τη Ρωσία αν πιστεύει ότι αυτό θα ήταν το «μεγαλύτερο λάθος».

«Νομίζω, ίσως», δήλωσε ο Ουκρανός ηγέτης πριν λίγο σήμερα Παρασκευή στο φόρουμ YES Brainstorming, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα ενός πλήρους πολέμου με τη Ρωσία.

Ταυτόχρονα ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι αυτό θα ήταν το λάθος αποτέλεσμα της εξέλιξης των γεγονότων.
«Μετά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η περιοχή της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας δεν θα υπήρχε πλέον», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Η Μόσχα, από την πλευρά της, τονίζει την απουσία οποιασδήποτε πρόθεσης για χρήση βίας στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, στις 6 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί στρατιωτική δύναμη για την προστασία των ρωσόφωνων πολιτών στην Ουκρανία, καθώς αυτό το ζήτημα επιλύεται με τις προσπάθειες διεθνών οργανισμών.

Προφανώς όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα και το “καυτό” αυτό θέμα οδηγείται εκ νέου προς “επίλυση” με πιθανή έναρξη εχθροπραξιών, οι οποίες δεν έχουν σταματήσει σχεδόν καθόλου στην αποκαλούμενη γραμμή επαφής.

Σήμερα 10 Σεπτεμβρίου επίσης, η Ρωσία ξεκίνησε την ενεργό φάση της μεγάλης κλίμακας διακλαδικής στρατιωτικής άσκησης Zapad-2021.

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν την εκτέλεση ψυχολογικών επιχειρήσεων από ρωσικές ειδικές μονάδες.
Οι αποκαλούμενες ψυχολογικές επιχειρήσεις (PSYOPS), εκτελούνται με ιδιαίτερη έμφαση τα ουκρανικά σύνορα με την Κριμαία, τονίζουν οι ίδιες.

“Το σχέδιο είναι να προκληθεί πανικός στις ουκρανικές μονάδες στη στρατιωτική περιοχή εκπαίδευσης Jahorlyk κοντά στο Skadovsk από τις 9 έως τις 30 Σεπτεμβρίου,αφού αναφέρθηκαν μαζικά περιστατικά κορονοϊού τα οποία είναι ψευδή”, αναφέρει Ουκρανός ειδικός.

Κατά τον ίδιο “οι Ρώσοι ξεκίνησαν τις ψυχολογικές επιχειρήσεις μεθοδικά από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα τηλεοπτικά κανάλια, με στόχο τους Ουκρανούς στρατιώτες.

Συγκεκριμένα ξεκίνησε μαζικά η διάδοση πληροφοριών μέσω διαφόρων διαύλων πληροφόρησης ότι οι ασκήσεις της Ουκρανίας «κινδυνεύουν να καταρρεύσουν λόγω πολλών περιστατικών πνευμονίας λόγω πανδημίας μεταξύ του στρατιωτικού προσωπικού της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών»,που βρίσκεται κοντά στην Κριμαία.

Η ουκρανική πλευρά εντόπισε ότι η διάδοση αυτής της πληροφορίας διαδόθηκε αρχικά από τα κοινωνικά δίκτυα και μικρές ιστοσελίδες, ενώ στην συνέχεια πήραν μέρος τα κορυφαία ρωσικά ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης”.

Ο ουκρανικός στρατός και οι αρμόδιες υπηρεσίες του σε αυτόν τον τομέα ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για “μαύρη προπαγάνδα”.

Η ουσία όμως σε όλα αυτά είναι ότι η περιοχή αυτή παραμένει “βραδυφλεγής βόμβα” όχι μόνο για Ρωσία και Ουκρανία, αλλά και για ολόκληρη την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ειδικά όσο δεν υπάρχει λύση στον ορίζοντα.

ΠΗΓΗ