Για το βίο και την οσιακή κοίμηση του Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου |  Πεμπτουσία

Ο κ. Αλέξ. Καράμπελας από την Αλεξανδρούπολη ευλαβείται πολύ τον Άγιο Φιλόθεο και αυτή του η ευλάβεια τον οδήγησε να ζητήσει και να λάβει άγιο λείψανό Του. Έτσι τον αισθάνεται ακόμα περισσότερο προστάτη και φύλακα της οικογένειάς του και θεία ευλογία στο σπίτι του.

 Όταν εόρταζαν οι Άγιοι Πέντε Μάρτυρες της Σαμοθράκης, καθώς και ο κ. Καράμπελας διακονεί πολλές φορές στο Ιερό του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής Αλεξανδρουπόλεως, εκείνη την ημέρα πήγε το άγιο λείψανο του Αγίου Φιλοθέου στο Ιερό του Ναούκαι το τοποθέτησε στην Αγία Τράπεζα.

Όταν ο προϊστάμενος του Ναού έβγαλε τα άγια λείψανα των Μαρτύρων για προσκύνημα, μαζί με αυτά έβγαλε και το άγιο λείψανο του Αγίου Φιλοθέου.

Όποιος το προσκυνούσε, ένιωθε το θείο άρωμα του αγίου λειψάνου. Μοσχοβολούσε. Μετά την εορτή ο κ. Καράμπελας το πήρε και το πήγε στο σπίτι του. Και εκεί η ευωδία του αγίου λειψάνου ήταν αισθητή για 10 ημέρες και μετά ελαττώθηκε σιγά-σιγά και έπαυσε.

Ακόμα, η σύζυγος του κ. Καράμπελα πολλές φορές παρακαλούσε τον Άγιο Φιλόθεο να τους προστατεύει και ένα βράδυ τον είδε στον ύπνο της. Της υποσχέθηκε πως θα είναι πάντα κοντά τους. Την ευχή του να έχουμε.

Στους δύσκολους σημερινούς καιρούς οι Άγιοι του Θεού είναι μία μεγάλη παράκληση και παρηγορία του λαού του Θεού αλλά και μία υπόμνηση πως το Ευαγγέλιο μπορεί σε κάθε εποχή, και στη σημερινή εποχή της αποστασίας, να βιωθεί αφού ο Άγιος Φιλόθεος δεν έζησε σε κάποια παλαιά εποχή αλλά είναι τέκνο του αιώνα μας, όπως και ο Πνευματικός του Άγιος Νεκτάριος.

Και οι δύο για τους ασκητικούς τους κόπους και την βίωση των ευαγγελικών αρετών επιβραβεύτηκαν από τον Θεό με το πλήθος των σημείων. «Ιησούς Χριστός χθες και σήμερον ο αυτός».

Πηγή: Αφιέρωμα εις τον Άγιον Γέροντα της Πάρου, Αρχιμ. π. ΦΙΛΟΘΕΟΝ ΖΕΡΒΑΚΟΝ + , Εκδ. Ιερόν Γυν. Ησυχαστήριον  «Παναγία η Μυρτιδιώτισσα» Θαψανών Πάρου

makkavaios

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Γνωριμία με τον Όσιο Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο (ΤΟΜΟΣ Α’)» ΔΕΙΤΕ: >> ΕΔΩ