Πύργος Απολλωνίας - Visit Kavala

Ο πύργος της Απολλωνίας με τις ζεματίστρες. Υπήρξε ο «άγρυπνος φρουρός» μεταξύ Αγίου Όρους και Καβάλας και στο Βυζάντιο αμύνθηκε με καυτό νερό ή λάδι…

Ο Πύργος με τις 3 υπέροχες παραλίες

Μια χώρα χίλια τοπία.

Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν μπορείς να συναντήσεις τόσο διαφορετικά και τόσο ξεχωριστά παράλληλα τοπία.

Αυτή τη φορά σας ταξιδεύουμε και πάλι στην πανέμορφη και αγαπημένη μας Καβάλα, έδρα του συνεργάτη μας και “μάτι μας στην Μακεδονία” Σάββα Τσανουσίδη.

Αυτή την φορά μας παρουσιάζει τον Πύργο Απολλωνίας και της 3 υπέροχες παραλίες που βρίσκονται κάτω από αυτόν.

Ένα τοπίο εκπληκτικό όπου η εναλλαγή ανάμεσα στο πράσινο και το γαλάζιο σε συνάρτηση με τον πύργο που δεσπόζει στο τοπίο σε ταξιδεύει στα διάσημα Χάϊλαντς της Σκωτίας.

Πύργος Απολλωνίας

Ο Πύργος της Απολλωνίας υψώνεται στη νότια πλευρά της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, μεταξύ Αμφίπολης και Νέας Περάμου, πάνω σε χαμηλό γήλοφο που «ελέγχει» τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των εκβολών του Στρυμόνα και του κόλπου των Ελευθερών. Βρίσκεται, δηλαδή, ανάμεσα στις δυο βυζαντινές πόλεις-κάστρα: τη Χρυσόπολη στα δυτικά και την Ανακτορόπολη ανατολικά, ενώ περιβάλλεται από οχυρωματικό περίβολο.

Πολλοί ξέρουν το σημείο, ακόμα περισσότεροι έχουν κάνει μπάνιο σ’ αυτό το όχι τόσο φημισμένο -σε σχέση με τους γειτονικούς Αμμολόφους- κομμάτι του παράλιου μετώπου του δήμου Παγγαίου, αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακό και… εξωτικό…

πηγή: updrones.gr