Γέρων Γεώργιος: «Τα μεγαλύτερα μικρόβια είναι τα πνευματικά»

Η ομιλία του γέροντος Γεωργίου, είναι αφιερωμένη στον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη και στον Άγιο Μάξιμο τον Καυσοκαλυβίτη που εορτάζει στις 13 Ιανουαρίου.

Στη σημερινή ομιλία ο γέροντας Γεώργιος μιλά για τον Τίμιο Πρόδρομο, ο οποίος ήλεγχε τις εξουσίες της εποχής του πολιτικές, εκκλησιαστικές, κοσμικές κ.α. και προετοίμασε τον δρόμο για τον ερχομό του Μεσσία Χριστού, λέγοντας ότι ««Οὐκ εἰμί ἐγώ, ἀλλ᾽ ἰδού ἔρχεται μετ᾽ ἐμέ οὗ οὐκ εἰμί ἄξιος τό ὑπό­δημα τῶν ποδῶν λῦσαι (Πραξ. 13,25)».

Κατά τον ίδιο τρόπο ο Άγιος Πορφύριος παρομοίασε την εποχή μας με την εποχή του Χριστού, μίλησε για έναν σπουδαίο άνθρωπο που θα στείλει ο Θεός για να ενώσει και να συνεγείρει τον κόσμο, αλλά και αποκάλυψε ότι αυτοί που θα έλθουν μετά από τον ίδιο, θα είναι πιο δυνατοί.

Ο Άγιος Πορφύριος ήταν εκείνος που πρώτος έφερε το κομπιούτερ στο Άγιον Όρος, βλέποντας πολύ μπροστά από την εποχή του, θα συμπληρώσει ο Γέροντας Γεώργιος, ο οποίος σε μία από τις πρώτες συναντήσεις του με τον Άγιο Πορφύριο, ο Άγιος του είχε πει αποκαλυπτικά: «Εμείς οι δύο έχουμε να πούμε πάαααααρα πολλάάάάάά!!!!!

ΠΗΓΗ

ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΔΕΙΤΕ: >> ΕΔΩ