Συνταγή για τηγανίδες (λαλάγγια ή καλλιχέρες)

Τα ποντιακά λαλάγγια είναι τηγανίτες που μπορείτε να τις απολαύσετε στο πρωινό σας (και όχι μόνο) και με διάφορες παραλλαγές.

ΥΛΙΚΑ​

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

½ φλ. χλιαρό γάλα αλεύρι για τσουρέκια όσο πάρει

1 κ.γ.ζάχαρη

4 κ.σ. μαργαρίνη

ξύσμα λεμονιού

λάδι για το τηγάνισμα

ζάχαρη άχνη, μέλι, καρύδια, κανέλλα, μαρμελάδα, λιωμένη σοκολάτα και σταφίδες για να κάνετε τις παραλλαγές σας και να τις σερβίρετε όπως σας αρέσουν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα, τη μαγιά, τη μαργαρίνη λιωμένη και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός και προσθέτουμε λίγο χλιαρό γάλα αν χρειαστεί. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και σταφίδες.

2) Αφήνουμε το χυλό για 30′ περίπου, σκεπασμένο, να φουσκώσει.

3) Στη συνέχεια παίρνουμε το χυλό με κουτάλι και ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με ζεστό ελαιόλαδο που να καλύπτει τον πάτο του τηγανιού και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ρόδινο χρώμα.

4) Τις σερβίρουμε με μέλι και καρύδια ή με ζάχαρη άχνη και κανέλα, με μαρμελάδα ή με λιωμένη σοκολάτα

Καλή σας όρεξη!

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

e-ptolemeos.gr