Είδα να βγαίνει θηρίο από την έρημο, το θηρίο του Μωάμεθ ~ Μητροπολίτης  Αυγουστίνος Καντιώτης - Άγιος Πατροκοσμάς

Εγώ από ώρα σε ώρα περιμένω να απέλθω εκ τού κόσμου τούτου· και παρακαλώ το Θεό -και παρακαλέσατε κ᾿ εσείς-, να μού δώσει μετάνοια και να κλείσω την πολύπλαγκτο ζωή μου με το «Μνήσθητί μου, Κύριε, όταν έλθῃς εν τη βασιλεία σου» (Λουκ. 23,42).

Για εσάς εύχομαι, να ζήσετε χρόνια μαθουσάλια. Αλλ᾿ είτε ούτως είτε άλλως μας αναμένει η αιωνιότης, η απέραντος αιωνιότης.

Να σταθούν σοβαροί οι Έλληνες. Διότι κάτι μεγάλο θα γίνει. Δεν είμαι προφήτης· αλλά προβλέπω, ότι το έτος αυτό θα είναι σημαντικώτατο έτος για τον κόσμο ολόκληρο και ιδιαιτέρως για τα Βαλκάνια.

Θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις.

Και πρέπει όλοι μας να είμεθα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε με αταραξία παν το οποίον θα συμβεί, με την ακράδαντη πίστη ότι υπεράνω των ισχυρών δυνάμεων τού κόσμου ίσταται η θεία πρόνοια, η οποία κατευθύνει και προστατεύει και ενισχύει τα μικρά έθνη τα οποία αγωνίζονται υπέρ της ελευθερίας.

Μεγάλες ημέρες περιμένουμε, κρίσιμα γεγονότα.

Και πρέπει ν᾿ αφήσουμε τις διασκεδάσεις.

Να μην είμεθα σαν τα ανόητα ζώα που βόσκουν ανύποπτα, αλλά με υψηλό το φρόνημα και γενναία την ψυχή να ατενίζουμε τα επερχόμενα.

Ας ευχηθούμε να μείνουμε εκτός τού κυκλώνος και εκτός της χιονοστιβάδος, στη γωνία αυτή τού κόσμου, υψώνοντας μάτια και ψυχές προς τον παντοδύναμο Θεό.

Ο Θεός μεθ᾿ υμών, διά πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και πάντων των αγίων.

† Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτη

ΠΗΓΗ