Θα αλλάξει τον χάρτη της Ευρώπης ο πρόεδρος Πούτιν. Η Ρωσία κάνει επίδειξη δύναμης απέναντι στην Δύση χρησιμοποιόντας τις τακτικές των ΗΠΑ στην Γιουγκοσλαβία δηλώνει ο καθηγητής Γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης.

«Θα αλλάξει τον χάρτη της Ευρώπης ο Πούτιν» «Κατά βάση αποδεικνύεται ότι στις διεθνείς σχέσεις, η γεωπολιτική είναι πιο σημαντική από την γεωοικονομία. Θα αλλάξει τον χάρτη της Ευρώπης ο Πούτιν. Ένα κράτος μεγαλύτερο από τη Γαλλία, θα αλλάξει τα σύνορα του. Ο Πούτιν δήλωσε ότι αναγνωρίζει στις αποσχισθείσες δημοκρατίες στα διοικητικά τους όρια μέσα στην Ουκρανία, κατά συνέπεια θα πρέπει να επεκταθεί η ζώνη των Ρώσων αυτονομιστών στο Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ. Οι αλεξιπτωτιστές στην Οδησσό σημαίνει ότι θα καταλάβει όλη την ακτογραμμή της Ουκρανίας, όλη τη βόρεια Μαύρη Θάλασσα δυτικά της Κριμαίας. Θέλει να κάνει περίκλειστο κράτος την Ουκρανία. Αλλαγή του status της Μαύρης Θάλασσας. Και η περιοχή της Υπερδνειστερίας θα περιέλθει στην Ρωσία»δήλωσε αρχικά.

Τα περιθώρια αντίδρασης της Δύσης – « Ο Πούτιν κάνει επίδειξη δύναμης στην Δύση» «Εάν και εφόσον δεν εμπλακούν Νατοϊκά στρατεύματα, αυτό που ξεκίνησε σημαίνει όρτι δε θα ξεφύγει σε άλλες πειροχες. Εάν πάνε πολωνικές δυνάμεις να βοηθήσουν, τότε θα αλλάξει το σκηνικό θα μιλάμε για τραγικές καταστάσεις. Ο Ουκρανικός στρατός δεν έχει καμία τύχη εάν εμπλακεί σε συρράξεις. Το να δώσεις όπλα σε όλους, όπως είπε ο Ζελένσκι, δεν είναι και το καλύτερο σενάριο από τη στιγμή που στην Ουκρανία υπάρχουν πολλοί ρωσόφονοι. Επίσης, οι εκρήξεις στη Δυτική Ουκρανία, δείχνουν την πρόθεση. Θέλει να αποσπάσει τις βόρειες περιοχές αλλά και την ακτογραμμή που φτάνει μέχρι την Μολδαβία και τη Ρουμανία. Ή θα τα προσαρτήσει στη Ρωσία ή θα φτάνει αυτό το λεγόμενο Νοβορωσία», συμπλήρωσε.

Τουρκία – «Θα πρέπει να πάρει θέση» «Εάν η Ουκρανία το τελειώσει γρήγορα τα περιθώρια αντίδρασης είναι λιγοστά. Εάν γίνει ο πόλεμος θα ζητηθεί σίγουρα από τους Τούρκους να κλείσουν τα στενά για τον Ρωσικό στόλο και να τα ανοίξουν για τον δυτικό. Κατά συνέπεια θα καταπατηθεί η συνθήκη του Μοντρέ καθώς η Τουρκία δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Ρωσία. Άρα, θα πρέπει η Τουρκία να πάρει θέση, θα αναγκαστεί, δεν μπορεί να είναι και με τους δύο ταυτόχρονα. Ο Ερντογάν θα διαπραγματευτεί το status στο Αιγαίο, για να ανοίξει τα σύνορα στους δυτικούς. Μπαίνουμε σε μία δύσκολη περίοδο που χρειάζεται ενότητα και αποφασιστικότητα», τόνισε ο κ. Φίλης.

πηγή: triklopodia