Μέσα στον καυτό Αύγουστο οι τιμές στα σούπερ μάρκετ τραβούν ξανά την ανηφόρα καθως αναμένεται ένας ακόμη γύρος ανατιμήσεων στα προϊόντα (που θα διαρκέσει όλον τον Αύγουστο), με τις τιμές σε γαλακτοκομικά, χαρτιά και απορρυπαντικά να… φλέγονται!

Τα νοικοκυριά στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα με την ακρίβεια η οποία έχει επικρατήσει καθολικά σε προϊόντα και υπηρεσίες, με την ενέργεια και τα τρόφιμα να… σέρνουν το χορό.

Την ίδια στιγμή, η απελπισία παραμένει και στους οδηγούς, καθώς η τιμή της βενζίνης παραμένει σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ, παρά τη μικρή αποκλιμάκωση των τελευταίων εβδομάδων.

«Δεν βγαίνει η σύνταξή μου», σχολιάζει χαρακτηριστικά ένας καταναλωτής ο οποίος δίνει αγώνα για να αντεπεξέλθει απέναντι στην καλπάζουσα ακρίβεια, ενώ στο ίδιο μοτίβο είναι κι άλλοι πολλοί, οι οποίοι μάλιστα λένε χαρακτηριστικά ότι «αντί για διακοπές, πληρώνουμε λογαριασμούς»!

Αυγουστιάτικο ράλι

Μέσα σε λίγες ημέρες -λιγότερο από εβδομάδα (27/7-03/08)-, ένα υγρό πιάτων (500γρ.) από 1,56 ευρώ που κόστιζε, έφτασε τα δύο ευρώ, ενώ μια σκόνη πλυντηρίου (45 μεζούρες), από τα 8,77 ευρώ «σκαρφάλωσε» στα 9,35 ευρώ!

Και να ‘ταν μόνο αυτά που μετατράπηκαν σε «είδη πολυτελείας»…

Ένα χαρτί υγείας 12 τεμαχίων που κόστιζε στις 27 Ιουλίου 7,98 ευρώ, στις 3 Αυγούστου βρέθηκε να κάνει 9,40 ευρώ! Από κοντά και ένα μαλακτικό 85 μεζούρων, το οποίο από τα 4,3 ευρώ ανέβηκε στα 5,21 ευρώ!

Επίσης, εντός του μήνα που διανύουμε, στελέχη της αγοράς λένε ότι αναμένονται ανατιμήσεις από 8 έως 15%, σε φρέσκες σαλάτες, παξιμάδια, δημητριακά και κονσέρβες ντομάτας!

Ένα ακόμα εξωφρενικό στοιχείο, σύμφωνα με τον ΓΓ της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, είναι πως η τιμή της φέτας και του γιαουρτιού θα διπλασιαστεί λόγω των ανατιμήσεων! «Θα γίνουν απλησίαστα, ξεκάθαρα», σχολίασε χαρακτηριστικά στον Alpha.

πηγή

yiorgosthalassis