Ο άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης – Βγήκε να θυμιάσει και δεν πατούσε στη γη!

Εχθές είχα την χαρά να αποκτήσω διαδικτυακή φιλία με μια μαθήτριά μου από το σχολείο, με την οποία είχαμε να συναντηθούμε εδώ και πολλά χρόνια. Η συζήτησή μας κατέληξε στον άγιο Παππούλη μας και μου έλεγε ότι τον είχε επισκεφθεί με την οικογένειά της πριν από αρκετά χρόνια. Η συγκίνησή της ήταν μεγάλη και μου είπε:

”Αυτό που δεν θα ξεχάσω στη ζωή μου, είναι όταν πήγαμε στον Εσπερινό. Ο πατήρ Ιωάννης ήταν ψηλός, καμπουριασμένος και περπατούσε με δυσκολία. Όταν βγήκε να μας θυμιάσει, δεν πατούσε στην γη, αιωρούνταν!!! Τον κοιτούσα έκπληκτη “!

Αναρωτιέμαι πόσα ακόμη θαυμαστά θα αξιωθούμε από τον καλό Θεό να μάθουμε για την ζωή του αγίου Πατρός! Υπάρχουν πολλοί αδερφοί μας που ευεργετήθηκαν από τις προσευχές του ή και που είδαν μεγάλα θαύματα ” ιδίοις όμμασι” και τώρα είναι θέλημα του Κυρίου μας να αποκαλυφθούν για να γίνει γνωστή σε όλους η μεγάλη του αγιότητα! Η αγιότητα ενός Πατέρα της Εκκλησίας μας, που έζησε ταπεινά και προσπάθησε σε όλη του την ζωή να κρυφτεί από τον κόσμο, αλλά αγάπησε τόσο πολύ τους συνανθρώπους του!

Η αγία ευχή του να μας προστατεύει πάντοτε! Αμήν!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής – Εκπαιδευτικός

πηγή: hristospanagia.gr