Πέρα από τα ψυχολογικά οφέλη τo χιόνι βοηθάει και το σώμα είτε άμεσα είτε έμμεσα, με τη δράση του να είναι ευεργετική σε πολλά επίπεδα για τον άνθρωπο.

Τα οφέλη του χιονιού για την υγεία του ανθρώπου

  1. Το χιόνι σε κάνει να γυμνάζεσαι

Όταν είναι πυκνή η χιονόστρωση και προσπαθείς έστω και να περπατήσεις σε αυτή, τότε ξέρεις ότι η δύναμη που πρέπει να βάλεις στα πόδια μοιάζει αρκετά με τα βάρη του γυμναστηρίου

Επιπλέον, ο χιονοπόλεμος για 20 λεπτά συνιστά ένα εξαιρετικό αερόβιο πρόγραμμα. Αν την επόμενη μέρα είσαι πιασμένος σε όλο σου το σώμα, το χρωστάς στη γυμναστική που σου χάρισε το χιόνι

  1. Μία ευκαιρία να κοιμηθείς καλά

Όταν η χιονόπτωση είναι τέτοια που δεν μπορείς να πας στην εργασία σου, τότε αναγκαστικά μένεις σπίτι σου. Αξιοποίησε αυτήν την ευκαιρία για να απολαύσεις έναν καλό ύπνο. Όταν ξυπνήσει θα σε περιμένει έξω από την αυλή σου ένα χιονισμένο τοπίο για να το εξερευνήσεις.

  1. Ευκαιρία να ξοδέψεις χρόνο με την οικογένειά σου

Μπορεί η πανδημία να μας έχεις χαρίσει αρκετό χρόνο με την οικογένεια μας αλλά πριν την πανδημίας δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Οι ώρες που σπαταλούσαμε στη δουλειά μας απέτρεπε από το να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τους συγγενείς μας. Επομένως, η χιονόπτωση, από τη στιγμή που μας κρατάει σπίτι μας δίνει την ευκαιρία να περάσουμε χρόνο με την οικογένειά μας. Είτε παίζοντας με το χιόνι και φτιάχνοντας χιονοπόλεμο είτε βλέποντας ταινίες με τους αγαπημένους μας και παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια.

  1. Το χιόνι σου φτιάχνει τη ψυχολογία

Ειδικά στην εποχή του κορωνοϊό, η ψυχολογία μας βρίσκεται στα πατώματα λόγω του εγκλεισμού. Χάρη στο χιόνι βλέπουμε μία άσπρη μέρα και ανακτούμε μέρος της χαμένης ψυχολογίας μας. Εξάλλου, λίγα φυσικά φαινόμενα μπορούν να σε μετατρέψουν σε «παιδάκι», όπως η χιονόπτωση και το παιχνίδι με το χιόνι.

  1. Το χιόνι βοηθά στην ανακούφιση των πόνων

Το κρύο είναι μια παλιά θεραπεία για τους πόνους και το πρήξιμο. Μπορεί να έχει τη μορφή ψυχρού περιβάλλοντος. Σε ψυχρές θερμοκρασίες, σύμφωνα με μια μελέτη, το αίμα αυξάνει τα επίπεδα της νορεπινεφρίνης, μιας φυσικής χημικής ουσίας που παράγεται από τον οργανισμό και μειώνει τον πόνο.

  1. Το χιόνι ενισχύει την ενέργειά σου

Έχεις την επιθυμία να τρέξεις και να παίζεις έξω όταν βλέπεις χιόνι; Αυτό είναι φυσιολογικό. Η έκθεση σε θερμοκρασίες κρύου ή κατάψυξης έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, ακόμη και αν η έκθεση είναι μικρή. Το να είσαι έξω και να τρέχεις μπορεί να σε ενθουσιάσει και να σου δώσει μια ενέργεια που είναι καλύτερη από κάθε φλιτζάνι καφέ.

ΠΗΓΗ