Σε 3-4 μήνες προβλέπει να ξεκινάει Παγκόσμιος Πόλεμος ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Aleksandar Vučić, προβλέπει παγκόσμιο πόλεμο σε 3-4 μήνες και υπογραμμίζει πως η Σερβία ελέγχει τα αποθέματα σε πετρέλαιο, αλεύρι, ζάχαρη.

Μεταξύ άλλων δήλωσε, σε συνέντευξή του στο ελβετικό εβδομαδιαίο περιοδικό «Weltwoche»:

«Η ρητορική χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και θυμίζει τη φράση ενός πασίγνωστου ιστορικού: ‘’Το τρένο έχει φύγει από τον σταθμό και κανείς δε μπορεί να το σταματήσει.’’ Πιστεύω πως πλησιάζουμε στις τελευταίες μέρες της δυνατότητας αναθεώρησης και αναστοχασμού των όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία. Αν οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν κάνουν κάτι σύντομα, ναι, είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα αντιμετωπίσουμε μια πραγματική καταστροφή.

(…)

Αν ποντάρεις ότι κάποιος μπλοφάρει, σημαίνει ότι εσύ δεν έχεις καλύτερα φύλλα. Απλά πιστεύεις πως ο άλλος έχει πιο αδύναμα φύλλα. Δεν είσαι σίγουρος για αυτό επειδή δεν γνωρίζεις και δεν είδες τα φύλλα του. Εγώ πάντοτε είμαι πολύ επιφυλακτικός και συνετός όταν αξιολογώ τα θέλω ή την ενδεχόμενη μελλοντική κίνηση του Πούτιν.

(…)

Αυτό που περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση είναι ότι όλοι μιλάνε μόνο για πόλεμο. Κανείς δεν επιδιώκει την ειρήνη. Κανείς δε μιλάει για ειρήνη. Η ειρήνη είναι σχεδόν απαγορευμένη λέξη!

(…)

Είναι πολύ παράξενο για μένα ότι κανείς δεν προσπαθεί να σταματήσει τον πόλεμο. Υπάρχει μια διαφορετική θεωρία -την οποία μπορώ να κατανοήσω. Δε λέω ότι την εγκρίνω- ότι η Δύση πιστεύει πως μπορεί να νικήσει εύκολα τον Πούτιν, θέλουν να τον εξαντλήσουν στην Ουκρανία κι έπειτα θα εισέλθουν στον χώρο κι η Ρωσία με τη σημερινή της επικράτεια δεν θα υπάρχει πια και θα ανατραπεί ο Πούτιν κτλ. Ίσως να ‘ναι εφικτό, αλλά….

(…)

Γιατί λέω ότι βαδίζουμε δίπλα στο χείλος της αβύσσου; Αναλύστε την κατάσταση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Δεν έχουν την πολυτέλεια της ήττας στον πόλεμο της Ουκρανίας. (…) Δεύτερον, η θέση της Ευρώπης και της συλλογικής Δύσης με γεωπολιτικούς όρους θα επιδεινωθεί τόσο πολύ που κανείς δεν θα μπορεί να την αναγεννήσει και να την ανανεώσει. Τρίτον, αυτό θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για περισσότερα κινήματα και εχθροπραξίες κατά της συλλογικής Δύσης στο μέλλον. Αλλά πάρτε την άλλη πλευρά. Αν ο Πούτιν χάσει τον πόλεμο, (πρώτον) προσωπικά θα χάσει τα πάντα. (Δεύτερον) Δεν θα ‘χει την υστεροφημία κάποιου που δημιούργησε έναν κοινό παρανομαστή για τον Ιβάν, τον Μεγάλο Πέτρο και τη Μεγάλη Αικατερίνη. Και τρίτον, η Ρωσία δεν θα υπάρχει ούτε θα ‘χει την σημερινή της μορφή. Κι έπειτα όταν έχετε αυτές τις δύο πλευρές τόσο μακριά την μια από την άλλη όσον αφορά τα θέλω τους και τις προσδοκίες τους, τότε θα δείτε ότι διακυβεύονται τα πάντα!!! Τα πάντα. Κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει. Όταν έχετε αυτήν την κατάσταση, μάλλον πλησιάζουμε σε μια πραγματική καταστροφή. Και έπειτα φτάνουμε σ’ ένα άλλο ερώτημα. Ποιος είναι έτοιμος να χάσει 1 εκατομμύριο, 2 εκατομμύρια, 5 και 10 εκατομμύρια ανθρώπους; Αναρωτηθείτε. Εγώ δεν είμαι έτοιμος να χάσω ούτε ένα άτομο. Και δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτό. Αλλά αυτό είναι ένα ερώτημα για άλλους.

(…)

Δε μπορώ να πω την φράση Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά δεν πιστεύω πως απέχουμε πολύ από αυτή την μεγάλη σύγκρουση! Όχι περισσότερο από 3-4 μήνες!!! Και υπάρχει κίνδυνος να συμβεί ακόμη νωρίτερα.

(…)

Ο κόσμος αλλάζει παρόλο που δεν θέλουμε να το αποδεχτούμε και να παραδεχτούμε, αλλά όντως αλλάζει σε καθημερινή βάση και πολύ ταχύτερα από οποτεδήποτε στο παρελθόν. Κι όταν έχετε αυτού του είδους τα συγκρουόμενα συμφέροντα, τότε έρχεσαι κοντά σε μεγάλες συγκρούσεις και σε μεγάλους πολέμους. Και δεν βλέπω τον τρόπο πως κάποιος μπορεί να το σταματήσει. Θα ‘θελα να το δω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο για να ‘μαι ειλικρινής. Σήμερα έλεγχα τα δεδομένα όσον αφορά τα αποθέματά μας σε πετρέλαιο, αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι και στα πάντα επειδή δεν ξέρω τι θα φέρει το αύριο για όλους μας».

πηγή

romioitispolis.gr