Στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ένα ποτήρι παγωμένη λεμονάδα μας δροσίζει ιδανικά και μας αναζωογονεί.

Πόσο μάλλον όταν είναι σπιτική, φτιαγμένη από ολόφρεσκα λεμόνια με βάση μια παλιά Πολίτικη συνταγή, αφού η σπιτική λεμονάδα είναι ανέκαθεν ο αγαπημένος χυμός του καλοκαιριού σε κάθε Κωνσταντινουπολίτικο σπίτι!

Υλικά

500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
500 γραμ. ζάχαρη
200 ml νερό

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι. Βράζουμε για 2 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε το σιρόπι από την ώρα που θα πάρει βράση. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στύβουμε τα φρέσκα λεμόνια και σουρώνουμε τον φυσικό χυμό λεμονιού σε ψιλή σήτα. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι. Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά το σιρόπι και ο χυμός λεμονιού. Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τοποθετούμε τη λεμονάδα στο ψυγείο, όπου διατηρείται για 2-3 μήνες. Για να σερβίρουμε ανακινούμε το μπουκάλι και αραιώνουμε βάζοντας σε ποτήρι του νερού 1/3 συμπυκνωμένη λεμονάδα που συμπληρώνουμε με 2/3 παγωμένο νερό. Προαιρετικά, γαρνίρουμε το χυμό μας με φύλλα δυόσμου.

kimintenia.com