Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος δημητριος παναγια του ορους των ελαιων

*Αύριο 4 Νοεμβρίου η τελετή καθαγιασμού του Μύρου του Αγίου Δημητρίου και στην συνέχεια Ιερά Αγρυπνία.

Σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας, εκατοντάδες πιστοί κάθε ηλικίας, από όλες τις γωνιές της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό, συρρέουν καθημερινά στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών και τεμάχιο του Τίμιου Σταυρού του Παναγίου Τάφου, εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, που έρχονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Μαζί βέβαια προσκυνούν και την Λάρνακα του Αγίου των Θεσσαλονικέων που βρίσκεται σε κεντρική θέση εντός του περικαλλούς Ναού και αποτελεί πηγή δύναμης, ιάσεως, αγιασμού και ενίσχυσης της πίστεως.

Τα Ιερά Κειμήλια που τίθενται προς προσκύνηση από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, ενίσχυσαν πνευματικά τους πιστούς και λάμπρυναν όλως ιδιαιτέρως τον φετινό εορτασμό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, που είναι άρρηκτα συνεδεμένος με την ιστορία και τη ζωή της Πόλης.

Θα παραμείνουν ως την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, κατά την οποία το πρωί θα τελεστεί αρχιερατικό Συλλείτουργο και αμέσως μετά θα αναχωρήσουν ενώ το πρόγραμμα εορτασμού θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας με την τελετή του καθαγιασμού του Μύρου του Αγίου Δημητρίου, τελετή που συγκεντρώνει εκατοντάδες πιστούς.

Την ιερά εικόνα της Παναγίας Ελαιωνίτισσας από τα Ιεροσόλυμα συνόδευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λύδδης κ. Δημήτριος και η πανσεβάσμια Εικόνα έρχεται από το σημείο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με τους Αποστόλους, μετά την Ανάστασή του.

Θεωρείται από τους Παλαιστίνιους ως η προστάτιδα των οικογενειών, ενώ φέρει και τον χαρακτηρισμό «Γρηγορούσα», καθώςθεραπεύει γρήγορα τις πληγές και τα προβλήματα των πιστών.

Παράλληλα, οι πιστοί έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του Τίμιου Σταυρού, που βρίσκεται εγκιβωτισμένο μέσα στην εικόνα του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας Ελένης.

Τα Ιερά Κειμήλια ήρθαν από το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων στη Θεσσαλονίκη έπειτα από πρωτοβουλία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, καθώς «στους δύσκολους αυτούς καιρούς, ο κόσμος μπορεί να βρει την αγαλλίασή του μέσω της Εκκλησίας».

Τα Ιερά Κειμήλια θα κομισθούν προς ευλογία και ενίσχυση στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης και συγκεκριμένα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών το απόγευμα της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο εορτασμού των Πολιούχων των Σερρών.

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος