Θεοφάνης Μαλκίδης

Το όνομα της Μακεδονίας θα χαθεί μόνο εάν το αποδεχτούν οι Έλληνες

Για αυτούς που αδυνατούν, λόγω του καθημερινού ψυχολογικού πολέμου και του ολοήμερου εκβιασμού, να διαχειριστούν την εθνική μας πραγματικότητα, οι γείτονες λωποδύτες των Σκοπίων, με την προτροπή των <<συμμάχων>> και με την υπογραφή των προθύμων της Αθήνας, θα είναι σκέτο Μακεδόνες!

Για αυτούς όμως που έχουν το θάρρος και την ανδρεία να συνεχίζουν να αντιστέκονται στο φασισμό της <<Συμφωνίας>>, οφείλουν να γνωρίζουν ότι στην αρχή ο τύραννος και ο δολοφόνος μοιάζει ανίκητος, αλλά στο τέλος νικά πάντοτε το Δίκαιο και η Αλήθεια.

Σε λίγες ημέρες έρχονται στη Βουλή οι εφαρμοστικοί νόμοι της <<Συμφωνίας>>. Η καταψήφιση τους είναι το καθοριστικό βήμα για να μη συνεχιστεί ο βιασμός της Ιστορίας και απόδειξη ότι δεν βρέχει, απλώς σε φτύνουν !

Μετά τα τελευταία γεγονότα για το ζήτημα της ονομασίας του κράτους που λεηλάτησε την ελληνική ιστορία, αποκτά σαφώς μεγαλύτερη σημασία η επανεξέταση της ιστορίας και ιδιαίτερα το κομμάτι εκείνο που σχετίζεται με τη γνώση και το σεβασμό της. Σε κάθε άλλη περίπτωση και ιδιαίτερα από μία χώρα με το τεράστιο ειδικό και ιστορικό βάρος της Ελλάδας, η υπόθεση της ονομασίας θα ήταν ένα ζήτημα που δε θα είχε προκύψει καν και αν σε αντίθετη περίπτωση είχε συμβεί αυτό, τότε θα είχε λυθεί με πολύ συνοπτικές διαδικασίες.

Η πολιτική και η διπλωματία όταν χρησιμοποιεί την ιστορική αλήθεια μπορεί να επιλύσει οποιοδήποτε θέμα, όσο πολύπλοκο και εάν είναι αυτό. Σήμερα όμως η Ελλάδα και ο Ελληνισμός σε όλον τον κόσμο βλέπει ότι το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, η οποία καπηλεύεται τον ιστορικό, γεωγραφικό και πολιτικό όρο Μακεδονία, έχει καταλήξει να αποτελεί μία διαπραγμάτευση από την οποία απουσιάζει η ιστορία. Αντιθέτως είναι παρούσα η προπαγάνδα.

Επί της ουσίας, η κλοπή του ονόματος της Μακεδονίας, ενός όρου που δεν είναι απλώς ένα ζήτημα του παρελθόντος, όπως αφελέστατα και χωρίς πολύ σκέψη αρκετοί υποστηρίζουν, αλλά ένα θέμα που συνδέεται με το μέλλον, αποτελεί μείζονα συνιστώσα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και των ελληνικών συμφερόντων.

Αυτά σε περίπτωση που δεν υπάρξει κατοχύρωσή τους, στο όνομα άρα και στο χώρο της Μακεδονίας, θα υπάρξει απώλεια της χρήσης και της διαχείρισης αυτού του ιστορικού, γεωγραφικού και πολιτικού-διπλωματικού όρου.

Η Μακεδονία δεν μπορεί να πωλείται εις βάρος της ιστορικής πραγματικότητας, ούτε της απεμπόλησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων, ούτε στο όνομα αβέβαιων οικονομικών συμφερόντων. Και προφανώς κανείς δε έχει την νομιμοποίηση να αποδέχεται το όνομα της Μακεδονίας σε οποιαδήποτε λύση, διαπράττοντας το έγκλημα της Ύβρεως.

Η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων μπορεί να γίνει χωρίς χρήση βίας, χωρίς λειτουργίες ζούγκλας, αλλά με όρους κοινωνίας ανθρώπων και σεβασμού στην ιστορία και την εθνική αξιοπρέπεια. Τις λύσεις τις δίνει η Πολιτική, η Ιστορία, η Μνήμη και το Δίκαιο.

Η ιστορία όταν τη γνωρίζεις και τη σέβεσαι σου δίνει λύσεις και σε ανταμείβει. Ας τη συμβουλευτούν όλοι και ας πράξουν το καθήκον τους, όπως το επιβάλλει η ελληνική ιστορία και ιδιαίτερα αυτή της Μακεδονίας, το όνομα της οποίας θα χαθεί μόνο εάν το αποδεχθούν οι Έλληνες!

πηγή: malkidis