Στην εγγραφή του Γέροντος Ευμενίου Σαριδάκη στις Αγιολογικές Δέλτους της Ορθοδόξου Εκκλησίας προχώρησε σήμερα η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ωστόσο αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Γέροντας Ευμένιος ήταν γόνος μιας πολυμελούς και πάμπτωχης οικογενείας. Γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του έτους 1931. Ο πατήρ Ευμένιος ήταν θεόκλητος στον μοναχισμό. Μεγάλη υπήρξε η δράση και η διακονία του προς τους πάσχοντες αδελφούς μας στο νοσοκομείο Λειμωδών στην Αγία Βαρβάρα όπου είχε νοσηλευτεί και ο ίδιος κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας καθώς προσβλήθηκε από λέπρα.

Στις 23 Μαΐου του έτους 1999, ημέρα Κυριακή, μνήμη των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων, της εν Νικαία Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, γύρω στις τέσσερεις το απόγευμα, ενώ ευρισκόταν στο θεραπευτήριον Ευαγγελισμός, ο Γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης εκοιμήθη οσιακά. Η εξόδιος Ακολουθία του εψάλη στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, τον οποίον διακόνησε με αυταπάρνηση και αγάπη. Ο ενταφιασμός του έγινε την επομένη ημέρα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, στο χωριό Εθιά του Νομού Ηρακλείου.

Μετά την κοίμησή του επιτελεί πολλά και μεγάλα θαύματα, όπως το ομολογούν άνθρωποι που ευεργετήθηκαν. Ο βίος του υπήρξε αρετή και η αρετή βίος.

*****

Η Εθιά Πανηγυρίζει και οι καμπάνες του χωριού κτυπούν Χαρμόσυνα και ασταμάτητα !!!Ι

Μεγάλη και ιστορική ημέρα η 14η Απριλίου του 2022 και δάκρυα χαράς και συγκίνησης στα μάτια όλων των χωριανών, συγγενών και φίλων με το άκουσμα της επίσημης είδησης με την απόφαση τής Συνόδου του Πατριαρχείου στην ανακύρηξη της Αγιότητας του Αρχιμανδρίτου Ιερομονάχου Ευμενίου Σαριδάκη εξ Εθιάς Αστερουσίων Ηρακλείου Κρήτης !!

Μεγάλη ημέρα και μεγάλη ευλογία για το μικρό χωριό μας το χωριό που γεννήθηκε, που ζούμε μεγάλες στιγμές!!!

Μεγάλη ημέρα για τον Άγιο Νικήτα, την Ιερά μονή της Παναγίας του Κουδουμά, και των Αγίων Αναργύρων στο Αιγάλεω τα μοναστήρια της μετανοίας του !!!!

Μεγάλη ημέρα για τα αστερούσια όρη το Άγιο όρος της κρήτης!!!

Μεγάλη ημέρα για την Κρήτη, την Ελλάδα και την ορθοδοξία !!

Να έχομε την ευχή του και την ευλογία του που αξιωθήκαμε και ζήσαμε αυτό το μεγάλο και ιστορικό γεγονός !!!

Η εικόνα ειναι έργο του Μοναχου Ιλαρίωνα Σταματάκη της Ιεράς Μονής Κουδουμά !!!

Μέρα λαμπρή για την Εθιά ,κι ολόκληρη την Κρήτη για την χριαστιανοσύνη μας, σε όλο τον πλανήτη

Γιώργης Μπέρκης (Ανώγεια)

ΠΗΓΗ