Σήμερα, μια γυναίκα, η Victorița Ana, ήρθε στην εκκλησία μας με τη μητέρα της.

Πριν από ένα χρόνο είχε έντονους πόνους στο στομάχι. Πήγε στο γιατρό και διαγνώστηκε με προχωρημένο καρκίνο στην κοιλιά. Νόμιζε ότι πέθαινε από τον πόνο. Γύρισε σπίτι και έκλαιγε .

Η μητέρα της την αγκάλιασε και της έδωσε ένα μικρό βιβλίο με τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο. Η γυναίκα μέσα στην απελπισία της, πέταξε το βιβλιαράκι και είπε: Άσε με ήσυχο με τους αγίους σου.

Έκλαψε για λίγο και μετά αποκοιμήθηκε. Και ονειρεύτηκε τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, νέο και σφριγηλό, που του είπε: γιατί δεν θέλεις να προσευχηθείς στον Θεό;

– Κοίτα, θα είμαι στην εγχείρηση και θα κρατήσω το χέρι του γιατρού με το νυστέρι, και θα κόψουμε τον θάνατο και θα γίνεις καλά.

Η γυναίκα ξύπνησε ζαλισμένη και βρήκε το βιβλίο με τον Ακάθιστο του Αγίου ακριβώς στο στομάχι της, εκεί που ήταν ο όγκος.

Ήρθε στην Εκκλησία, διάβασα τις προσευχές με τον Άγιο Ιωάννη.

Νοσηλεύτηκε και προγραμματίστηκε για χειρουργική επέμβαση.

Η γυναίκα δεν είχε χρήματα να δώσει στον γιατρό. Έβαλε ένα φάκελο με ένα χαρτί στον οποίο έγραφε: Ξέρω ότι ο Άγιος Ιωάννης θα σου κρατήσει το χέρι με το νυστέρι. Σε ευχαριστώ για όλα. Ο γιατρός έκανε ένα μεγάλο Σταυρό και πήγε στο απολυμαντικό, πριν την επέμβαση.

Τώρα έχει θεραπευθεί πλήρως.

Μου έλεγε τώρα με εκατοντάδες δάκρυα κάθε λεπτομέρεια της ζωής της.

“Πατέρα, οι Άγιοι είναι ζωντανοί και μας αγαπούν, και μας κλαίνε και μας γιατρεύουν. Δεν μπορώ να ευχαριστήσω όλη μου τη ζωή αν προσευχόμουν στον καλό μου Άγιο.”

Είχε ακούσει ότι θα αποκαταστήσουμε την αγιογραφία της Εκκλησίας. Μου είπε: Πατέρα, θέλω να ζωγραφίσω τον Άγιο Ιωάννη. Της είπα: Πήρα τον Άγιο Ιωάννη να ζωγραφίσω. Αλλά μπορείτε να πάρετε την Αγία Άννα, τη μητέρα της Θεοτόκου. Ναι, πατέρα!

Ευχαριστούμε τους Αγίους που μας άκουσαν και μας αγάπησαν.

ΠΗΓΗ